Над 40% от българите (мъже и жени) са напълно или

...
Над 40% от българите (мъже и жени) са напълно или
Коментари Харесай

Пандемията е променила възгледите за живота на 62% от българките

Над 40% от българите (мъже и жени) са изцяло или по-скоро съгласни с изказванието, че „ в страни, в които има повече дами на управнически позиции, равнищата на корупция са по-ниски по отношение на страни, в които има повече мъже на управнически позиции “.

Едва 11% са изцяло несъгласни с това изказване, сочи изследване на организация „ Тренд “ по поръчка на Съвета на дамите в бизнеса в България (СЖББ ) на тематика „ Новото обикновено “ след Covid-19 и отражението му върху живота и работата на дамите “.

Пред Радио София резултатите от изследването показа Евелина Славкова от изследователския център.

Усещането на българското обществото към дами на високи позиции е по-скоро позитивно – било в политика, било в бизнес. Някои от дамите по-скоро се сегустират и тормозят – считат, че по-трудно могат да вършат кариера или да развиват бизнес. “

По думите на Славкова последните години има доста образци, в които се вижда по какъв начин дамите завземат територии, считани по-скоро за мъжки – и в Народното събрание, и на министерски постове.

Още резултати:



Проучването е значимо, тъй като " новото обикновено ", с което живеем повече от година, явно ще продължи, изясни пред Радио София Ваня Кънева - изпълнителен шеф на СЖББ .
След отчета на " Тренд " продължава работа по план с 60 бизнес дами във фокус групи за сполучлива смяна и мотивация в новите условия на живот и работа.

Кънева напомни, че до 30 юли е срокът за включване в националната на СЖББ, ориентирана към поколението на родените сред 1995 и 2005 година.

Чуйте диалога на Катя Василева с Евелина Славкова и Ваня Кънева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР