Над 300 реномирани европейски учени, вирусолози, лекари и здравни експерти

...
Над 300 реномирани европейски учени, вирусолози, лекари и здравни експерти
Коментари Харесай

Самолети, ресторанти, хотели - само за ваксинирани?

Над 300 реномирани европейски учени, вирусолози, лекари и здравни специалисти подписаха манифест, в който упорстват за строги взаимни дейности против ковид в цяла Европа, в това число и за вероятно затваряне на граници.

Подписалите, измежду които е и водещият немски вирусолог от клиниката „ Шарите " Кристиан Дростен, считат, че са нужни строги повсеместни ограничавания за към 4 седмици, за новите инфекции да се понижат до 10 случая на 1 млн. поданици на ден и до число на репродукция от 0,7 (т.е един болен заразява по-малко от един различен човек).

Учените настояват, че тактиката, преследвана от Швеция и някои други страни, за основаване на така наречен стаден имунитет е посочила своята цялостна неплатежоспособност. Само при трайно ниско равнище на инфекциите, настояват специалистите, сегашната висока смъртност в Европа може да бъде овладяна, а лечебните заведения да не са претрупани. Апелът на интернационалните учени бе оповестен в профилираното здравно списание „ Лансет ".

Кой ще има право да се имунизира в Германия?

Всеки човек, който е регистриран като гражданин на Германия и който постоянно или по-продължително време обитава в страната, ще има право да се имунизира. Същото се отнася до тези лица, които работят на избрани места в системата на немското опазване на здравето, без значение че не живеят трайно в Германия.

Тъй като първоначално няма да има задоволително ваксина за всички, министърът на опазването на здравето Йенс Шпан е изготвил проекти, в които подлежащите на имунизация хора са разграничени в шест групи според от рисковия си статут и възрастта.

Имат ли право хотели, заведения за хранене и уредници на събития да избират имунизирани клиенти?

Германското министерство на правораздаването има по този въпрос ясно мнение: „ Частни бизнесмени – да вземем за пример притежатели на частни компании от гастрономията, хотелиерството и организирането на концерти и мероприятия – имат кардиналното право да подписват контракти за достъп до своите парцели или да отхвърлят сходен достъп ", съобщи представител на министерството, представен от в. „ Тагесшпигел ".

Подобни дейности, най-малко на доктрина, би трябвало да се лимитират от антидискриминационните разпореждания на Закона за равното отнасяне на жителите в Германия. Този закон обаче не не разрешава категорично да се прави разлика сред имунизирани и неимунизирани. Доколкото в частния бранш царува конкуренция, отхвърлените от едно място клиенти въпреки всичко биха могли да се насочат към други компании и благоприятни условия.

Полети в аероплан – единствено след имунизация?

Австралийската национална самолетна компания Quantas към този момент съобщи изрично: сега, в който се появят имунизациите, самолетната компания ще промени общите си условия за транспорт на пасажери. Засега е планувано, че най-малко пасажерите по междуконтиненталните полети наложително ще би трябвало да са имунизирани против COVID-19.

Подобни правила съществуват в Общия закон за транспорти по железниците и във въздушния превоз в Германия. От тях излиза, че е възможно да се отклоняват пасажери, които не са ваксинирани. Транспортните компании могат в някои случаи да се базират и на изключителни разпореждания. Важна роля в това отношение ще играят националните правила на всяка страна за влизане и излизане от страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР