Над 300 дела за обезщетения по "Гражданска отговорност" са заведени

...
Над 300 дела за обезщетения по "Гражданска отговорност" са заведени
Коментари Харесай

Над 300 дела за обезщетения по Гражданска отговорност са заведени само в последните три месеца

Над 300 каузи за компенсации по "Гражданска отговорност " са заведени в последните три месеца разгласи ръководителят на бюджетната комисия Менда Стоянова, осведоми БНР.

Ако не се увеличи цената, ще се стигне до банкрути на компании, предизвести Стоянова.

В комисията се разисква въвеждането на предели за неимуществени вреди за умрял непосредствен на пътя. Според текстовете брачният партньор, брачната половинка или сътрудникът на починалия ще има право на 20 000 лв., а останалите близки – по 15 000 лв.. От застрахователния отрасъл предизвестиха, че това ще оскъпи тройно наложителната лавица и тя ще доближи междинна цена от 1000 лв..

Според зам.-председателя на Народното събрание Явор Нотев измененията в Застрахователния кодекс са били вкарани прекомерно бързо и е добре да минат през публично разискване.

Нотев, който по специалност е юрист, предизвести пред БНР, че разширението на броя на обезщетяваните лица е причина за злоупотреби: "Вече се заведоха искове от към този момент издирени братя и сестри, братовчеди, посредством юристи, които не бих нарекъл мои сътрудници, които имат задача да се снабдяват не напълно лоялно с клиенти, намирайки такива случаи, за които научават благодарение на длъжностни лица в областта на опазването на здравето, от незабавна помощ, от проверяващи служители на реда ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР