Над 30 милиона лева осигуровки повече в сравнение с първите

...
Над 30 милиона лева осигуровки повече в сравнение с първите
Коментари Харесай

Ръст на приходите в НАП Бургас

Над 30 милиона лв. осигуровки повече спрямо първите шест месеца на предходната година са събрани в Национална агенция за приходите Бургас към 30 юни 2022 година Това е резистентен растеж от близо 11 %. Най-високо е нарастването при постъпленията от корпоративен налог – 41 %. В безспорна стойност това са 21 милиона лв. повече. Приходите от налог върху приходите на физическите лица са с близо 4 милиона лв. повече. Общите приходи в териториалната дирекция на Национална агенция за приходите Бургас за първите шест месеца на годината са над 581 милиона.

От приходното ведомство в морския град прецизират, че в края на юни приходите за централен бюджет са 267 милиона лв., като данъкът върху приходите на физически лица е 94 млн. лева, 73 млн. лева е корпоративният налог и повече от 83 млн. лева Данък добавена стойност.

Приходите от осигурителни вноски към 30 юни надвишават 313 милиона лв., включително над 186 млн. лева са за държавно публично обезпечаване, 85 млн. лева – за здравноосигурителни вноски и 42 млн. лв. за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване.

„ Ще поставим всички старания да задържим тази възходяща наклонност и в края на годината да отчетем също положителни приходи в държавния бюджет. Активната ни информационна политика с жителите и бизнеса дава резултати – отчитаме устойчива наклонност на растеж при доброволните заплащания – както на настоящи, по този начин и на просрочени отговорности “, разяснява растежа на приходите на Национална агенция за приходите Бургас териториалният шеф Татяна Кънчева.

В народен мащаб за първите шест месеца на годината постъпленията в приходната организация са над 14,9 милиарда лв., което е с 1,6 милиарда лева повече по отношение на същия интервал на предходната година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР