Над 250 участници се включиха в първия ултрамаратон, който се

...
Над 250 участници се включиха в първия ултрамаратон, който се
Коментари Харесай

Международен ултрамаратон се проведе в Златоград

Над 250 участници се включиха в първия ултрамаратон, който се организира в най-южния град на България – Златоград. Те се състезаваха по трасета с дължина 23, 53 и 85 километра.

Златоград

Едни от най-известните български бегачи на ултрадълги дистанции участваха в неповторимото спортно събитие. Първият старт беше даден в 5 ч сутринта в Златоград. Организаторите бяха подготвили и обезопасили три трасета с друга компликация.
Емилия Цонева – уредник: Отделно те са изпълнени с една невероятна природа, която хората не я познават, тъй като това са Родопите непознати.
Шампион стана Иван Гочев от Сливен, който преодоля най-дългата отдалеченост – 85 километра за 10 часа и 28 минути. Пирин Галов и Божидар Антонов се окичиха със сребро и бронз.
Иван Гочев: Дългички, доста красиви, трасето беше доста забавно. И конкуренцията беше доста добра. И съм супер удовлетворен от организацията на надпреварата.
За 6 часа 31 минути Димитър Карамихов първи пробяга трасето от 53 километра.
Димитър Карамихов: Трудни бяха. Трасето беше доста добре квалифицирано от уредниците и това значително ни улесни при бягането. Всичко си беше на равнище.
При дамите на 85 километра първа е Боряна Николчева, а на 53 – Десислава Цветанова. В най-късата отдалеченост - 23 километра имаше най-вече участници – 140. Победител при мъжете е Ясен Алексиев, а при дамите – Нели Анастасова.
Нели Анастасова: Страхотно преживяване, ужасно трасе, имаше моменти доста стръмни, доста нанагорнище, само че беше супер.Елмира Угорлиева – зам.-кмет на Златоград: От КаУлтра Златоград печели може би най-ценното, най-важното, най-същественото – известност.
Организаторите считат да трансфорат ултрамаратона в традиция, а състезателите бяха безапелационни, че отново ще се върнат в Златоград.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР