Над 250 състезатели от 16 клуба се събраха в габровската

...
Над 250 състезатели от 16 клуба се събраха в габровската
Коментари Харесай

Мариан Михалев и Мариела Пенева са шампионите на България за 2021 в скоковете на батут



Над 250 състезатели от 16 клуба се събраха в габровската зала „ Орловец “ за присъединяване във всички възрасти и дисциплини на държавното състезание по скокове на батут.

Сред участниците в олимпийската дисциплинираност огромен батут личаха имената на най-хубавите ни национали Мариян Михалев,  Ясен Иванов, който е най-опитния ни играч в този спорт, както и Христина Пенева при дамите. Иванов се завърна в националния тим след двугодишно спиране, като в този интервал той се занимаваше най-вече с треньорска активност. Сега Ясен е играещ треньор.



При дамите в Габрово победителка Мариела Пенева, а Мариян Михалев завоюва златото при мъжете.

Отборната купа в олимпийската дисциплинираност стана владеене на клуб “Акро-Арт “ (Габрово). Втори станаха представителите на „ Добри Костин “ - Стара Загора, а трети се подредиха състезателите на клуб „ Младост “ - Димитровград.

На идните Олимпийски игри в Токио, България няма да има участници в този спорт.  Отборът ни се готви за идващия олимпийски конгрес през 2024 година в Париж.



На европейското състезание в Сочи при започване на месец май  страната ни реализира най- огромният си триумф в историята при младежите. Отборът ни в състав Мартин Димитров, Максим Ангелов, Вилиян Христов и Георги Бесарбовски зае четвърто място в тази възраст и остана на крачка от медалите.

Сега старши-треньорът на националния тим Мариана Макулова и помощника й Станислав Стоянов ще изберат 20 надарени деца, които ще бъдат под особено наблюдаване на федерацията за сполучливо бъдещо развиване. Надпреварата в Габрово беше генерална инспекция за международното състезание през месец ноември в Баку.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР