Над 250 чувала с няколко тона боклуци събраха доброволци, които

...
Над 250 чувала с няколко тона боклуци събраха доброволци, които
Коментари Харесай

Доброволци почистиха местността „Петрова нива" от боклуци (ОБНОВЕНА)

Над 250 чувала с няколко тона отпадъци събраха доброволци, които участваха в акция по разчистване на територията на Политическа партия „ Странджа ". Акцията се провежда от сдружение „ За Земята " и се организира в продължение на 4 дни. Почистена е местността  „ Петрова равнища " и региона край нея.
Там са разкрили както стъклените зелени бутилки от олио, по този начин и опаковки от шоколадови вафли известни преди 89-та година, автомобилни гуми, радиа, тв приемници, транзистори и други. От природата са събрани и найлони, стъкла, консервени кутии, бидони, строителни материали и др.  По време на втория ден от почистването бе проведена и среща с представители на Политическа партия " Странджа ", които описаха за работата си и проблемите на парка.
Община Малко Търново оказа помощ на запалянковците като извърши извозването на отпадъците. През миналите 23 години почиствания на предпазените територии, проведени от „ За Земята “ са реализирани в 3-те Национални парка Рила, Пирин, Централен Балкан, както в Природните паркове Странджа, Българка и в Западни Родопи. Чистенето през 2022 година си сложи за мисия да доближи до повече локални хора и ги въвлече в самодейността, а също и да разпространява хубостта на природата в Странджа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР