Над 2300 незаконни мигранти са депортирани от Кипър към техните

...
Над 2300 незаконни мигранти са депортирани от Кипър към техните
Коментари Харесай

Двойно увеличение на депортираните мигранти от Кипър

Над 2300 противозаконни мигранти са депортирани от Кипър към техните страни на генезис през предходната година, което е съвсем двойно нарастване спрямо 2020 година, оповестиха от полицията. Кипър за пета поредна година е държавата-членка на Европейски Съюз с най-вече търсещи леговище на глава от популацията.

Значителен растеж на търсещи леговище в Кипър, отхвърлени техни молби и депортирани от страната сочат оповестените данни на Вътрешното министерство и полицията за 2021 година Тя е първата, през която Никозия стартира да ползва нова имиграционна политика.

Със 70% повече от предходната 2020-а са подадените молби за леговище, чийто брой надвишава 12 000. Най-много – над 2000 заявки, Вътрешното министерство е получило през октомври.

Заради засиления поток потенциалът на приемния бежански център е нахвърлен с над 300%. При опция да одобри до 800 души, в този момент в него са настанени повече от 2500 мигранти.

От началото на предходната година са ускорени процедурите за разглеждане на очевидно неоснователни заявки за търсене на леговище, регистрира вътрешният министър Никос Нурис. В резултат са издадени съвсем 15 000 решения за отвод, което е над 2 пъти повече, в сравнение с през 2020 година

Само за 3 години – от 2019 до 2021 година, броят на депортираните нелегално живеещи в Кипър чужденци се е нараснал над 5,5 пъти, показват от полицията. Рекорден в това отношение е декември, през който съвсем 500 души са върнати в страните им.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР