Над 200 пенсионери прекрачват прага на „Национален български университет –

...
Над 200 пенсионери прекрачват прага на „Национален български университет –
Коментари Харесай

Пенсионери стават студенти, за да учат как да борят измами

Над 200 пенсионери прекрачват прага на „ Национален български университет – трета възраст “, с цел да се образоват по настоящи тематики, измежду които по какъв начин да се пазят от измами.

Днес в столицата сдружението дава старт на новата си образователна година, която е втора за организацията.

Първото образование е отдадено на хората от златната възраст и техния живот в България. Занятието се концентрира върху настоящи проблеми за българските пенсионери като ниските пенсии, които съгласно ректора макар последното нарастване не са задоволителни за покриването на съществени потребности като сметки, медикаменти и други.

„ Националният български университет за възрастни хора е неправителствена организация с социална изгода “, описа за Novini.bg ректорът акад. доктор Ганчо Попов.

„ Учебната година стартира от октомври и завършва през юли. Правим социологическо изследване какви проблеми ги вълнуват и въз основата на тези изследвания се провеждат занятията “, добави още ректорът.

През новата образователна година студентите от трета възраст ще се образоват по тематики, свързани със здравословния метод на живот и заболяванията. Пенсионерите ще разискват още логиката на психиката и душевното благоденствие. Както предходната година, по този начин и в този момент ще се организират занятия по компютърна просветеност.

Пенсионерите ще натрупат още умения за попречване на измами, както и има декларирали предпочитание да учат изобразяване и доктрина на изкуството.

Д-р Попов добави, че за образованието на студентите с посребрени коси не се заплащат такси, а задачата е всичко да бъде гратис.

По думите му нито един преподавател не получава пари за занятията, като професори, учени и преподаватели водят лекциите си поради благародната идея.

Идеята на сдружението е старите хора, които се усещат самотни у нас, да получат опора и многообразие в всекидневието си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР