Над 20 сигнала за паднали клони и опасни дървета са

...
Над 20 сигнала за паднали клони и опасни дървета са
Коментари Харесай

Силният вятър събори дървета и затвори пътища в Бургас

Над 20 сигнала за паднали клони и рискови дървета са подадени на територията на община Бургас единствено тази заран, оповестиха от пресцентъра на институцията.

Огромно дърво затвори пътя Бургас - Созопол, откакто препречи три от общо четири ленти за придвижване, съобщи.

 Преди есента да отстъпи пред зимата: Шарен килим покри Морската градина във Варна Виж още

Кипарис се стовари върху една от алеите на автогара " Запад " в Бургас. Днес ще бъдат взети ограничения за неговото унищожаване, твърдят от общината.

Друго дърво е паднало върху един от тото пунктовете в града. Според става дума за гледичия в кв. " Меден рудник " покрай бл. 35. Дървото към този момент е отстранено.

От общината в Бургас приканват жителите и гостите на града да бъдат деликатни, да заобикалят да минават наоколо до високи дървета, защото мощният вятър може да събори и здрави такива. Да се заобикаля също и Морската градина, най-близо до брега вятърът е най-силен.

От сутринта вятърът край морето доближава до 60 км/ч, а синоптиците предизвестяват, че поривите му може да се усилят. В следобедните часове се чакат и огромни количества дъжд, които тук-там ще доближат 30 л/кв.м.



Във всички приморски области са в действие предизвестия за мощен вятър и значителни превалявания през днешния ден, като жълтият код важи с изключение на за областите Добрич, Шумен, Варна, също и за Ямбол, Хасково и Кърджали. В други 11 области има предизвестия за значителни превалявания, като е допустимо в югоизточната половина от страната да са съпроводени и с гръмотевици.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР