Над 20 млн. лв. с ДДС се инвестират в рехабилитацията

...
Над 20 млн. лв. с ДДС се инвестират в рехабилитацията
Коментари Харесай

Инвестират над 20 млн. в път между Търговище, Разград и Силистра

Над 20 млн. лева с Данък добавена стойност се влагат в рехабилитацията на два сектора от второкласния път Търговище – Разград – Кубрат – Тутракан, който свързва областите Търговище, Разград и Силистра.
През м. година започва рехабилитацията на 21 км в сектора Търговище - Разград и още 10 км в сектора Кубрат – Тутракан. Двата плана се финансират от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ и ще завършат тази година, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ).
В област Разград през 2017 година и до края на април т. година на по второкласния път Разград – Кубрат – Тутракан са осъществени настоящи поправки за над 530 хиляди лева с Данък добавена стойност, а за възстановяване положението на Русе - Кубрат - Завет са вложени над 138 хиляди лева с Данък добавена стойност.
За главния ремонт на двата сектора са нужни десетки милиони лв., с които сега АПИ не разполага, се сочи в известието.
През м. година за повишение на пътната сигурност на републиканските пътища в област Разград са обезпечени повече от половин милион лв.. От тях 30 хиляди лева са за монтаж на нови пътни знаци, 317 хиляди лева за полагане на хоризонтална маркировка и близо 200 хиляди лева са за замяна на изчезнали или деформирани при пътни произшествия мантинели.
През последните 2 година главен приоритет в работата на АПИ и Министерство на регионалното развитие е възстановяване положението на пътищата в Северна България.
В област Разград през 2016 година са вложени над 10 млн. лева в предпазен ремонт на 13 км от третокласния път Разград – Благоево, 27 км сред Самуил и Подайва и 28 км сред Побит камък и Завет. Миналата година са вложени един милион лв. за ремонта на 4 км от второкласния път Дралфа – Чудомир – Лозница.
„ Хроничното недофинансиране на пътния бранш през последните 25 години докара до утежняване на положението им и сега над 6000 км пътища се нуждаят от главен ремонт. Очаква се с въвеждането на тол системата да се усилят трикратно постъпленията от пътни такси, които сега са над 350 млн. лева Тези средства ще бъдат вложени в рехабилитацията на пътища, което ще докара до възстановяване на пътната инфраструктура “, сочат от АПИ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР