Над 1700 дружества от Хасково и областта декларираха корпоративни данъци

...
Над 1700 дружества от Хасково и областта декларираха корпоративни данъци
Коментари Харесай

Над 1700 дружества от област Хасково декларираха корпоративни данъци

Над 1700 сдружения от Хасково и региона заявиха корпоративни налози (по член 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане), оповестяват от локалния офис на Национална агенция за приходите.

Крайният период за това е 30 юни 2022, като с изключение на налог „ облага " юридическите лица би трябвало да заявяват и налог върху разноските, налог върху приходите на бюджетните предприятия, и налог върху активността от опериране на кораби. Декларациите се подават напълно онлайн през , налични с дипломиран електронен автограф (КЕП).

Срокът за заплащане на тези налози е също 30 юни, припомнят още от офиса на Национална агенция за приходите в Хасково и изясняват, че това може да стане онлайн посредством виртуалния ПОС терминал на приходната организация, във всяка банка с попълване на вносна записка за издължаване към бюджета или с пощенски запис.

До 30 юни 2022 година подават годишни данъчни заявления и физическите лица, които правят активност като еднолични търговци, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане. Ако обаче тези лица са придобили и други приходи като физически лица (например приход от наем или хонорар) срокът за подаване на годишната данъчна декларация е 3 май, обръщат внимание от Национална агенция за приходите.

Допълнителна информация за декларирането и заплащането на налози може да се получи в уеб страницата на приходната организация и на телефона на Информационния център на Национална агенция за приходите 0700 18 700 на цена, съгласно цените на съответния оператор.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР