Над 1400 общински жилища в София ще бъдат продадени на

...
Над 1400 общински жилища в София ще бъдат продадени на
Коментари Харесай

София продава над 1400 общински жилища на техните наематели

Над 1400 общински жилища в София ще бъдат продадени на настанените в тях по административен ред наематели, реши Столичният общински съвет. Цените ще бъдат обновени по отношение на повишаването на парцелите в София, само че ще запазят обществения си темперамент. Против процедурата се разгласи кметът на регион Красно село Росина Станиславова. Причината - не е уверена, че семействата  дават отговор на изискванията да закупят жилищата.

Недопустимо е да се продават общински жилища, безапелационен е Димитър Антов - общински консултант от групата " Патриоти за София ".

" Искам да зная какъв брой индивида чакат за настаняване в такива жилища и какъв брой са щастливците. И по какъв брой години чакат тези, които чакат. Оказва се, че тези, които са щатливи, и към този момент години употребяват тази благина, ще се възползват от още една благина - да си купят жилището, а тези, които чакат, не получават нищо. Това не е солидарно към всички нуждаещи се ".

Милко Младенов - кмет на регион Люлин, уточни за какво би трябвало да се продават общинските жилища.

" В регион „ Люлин “ 99% от жилищата са на 40 и повече години, панелни. Те имат потребност от своите финансови поправки. СОС ще отдели ли за регион „ Люлин “ към 6-7 милиона лв., с цел да бъдат покрити тези разноски “.

Против продажбата на общинските жилища в регион Красно село е кметът на региона Росина Станиславова. Аргументите ѝ:

" Част от тези хора към този момент не попадат, в това число в това да дават отговор на обществените критерии. Неправомерно настанена щерка на зам.-кмет на различен регион на ГЕРБ беше изведена към този момент от сходно жилище ".

Опит за бойкот са дейностите на кмета на регион Красно село, съобщи Стефан Марков - общински консултант от ГЕРБ-СДС.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР