Над 130 000 лв. са върнати на българските потребители след

...
Над 130 000 лв. са върнати на българските потребители след
Коментари Харесай

Колко пари си върнаха българите след отменени полети в пандемията

Над 130 000 лева са върнати на българските консуматори след намесата на Европейски потребителски център България при проблеми с търговци от други страни в Европейски Съюз. Това демонстрират данните на центъра за миналата 2020 година

Малко по-малко от половината сума – към 50 000 лева, са получили назад пасажерите като възобновяване на цената за неизползвани билети след анулирани полети.

Една от най-големите суми, която е контрактувана с търговец през 2020 година, е от над 4600 лева, платени от жена за самолетен билет от Шанхай, Китай, към София посредством медиатор. Тя не получава билета, само че парите са изтеглени от сметката ѝ, като едвам след намесата на мрежата от ЕПЦ съумява си ги върне назад.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Авиокомпаниите би трябвало да възстановят напълно парите за самоле...

Ето 5 стъпки, които специалистите от ЕПЦ предлагат, когато купуваме самолетни билети или артикули онлайн:

– Важно е да се уверите, че следите регулярно формалните източници на информация, която има значение за проектите ви да пътувате – какво включват настоящите ограничения за сигурност, прилагани от превозвача, както и в съответната страна.

– Препоръчително е да следите входящите известия в имейл адреса, деклариран за връзка с самолетната компания или организацията, в това число и директория СПАМ, както и формалния уебсайт на превозвача.

– Съхранявайте на налично място копие от всички документи, свързани с резервацията ви, без значение от вида превоз – копия от билети, платежни документи и преписка с търговеца.

– Ако пазарувате от електронен търговец, уверете се добре кой е той, проверете отзивите за компанията от други консуматори и най-много по какъв начин да се свържете с него при въпроси или проблеми.

– Проверете каква е крайната цена на поръчката, дали е належащо да платите транспортни разноски, както и какви са изискванията за връщане на стоката, в случай че въпреки всичко размислите и решите да се откажете от нея.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР