Над 1200 бягащи от войната украинци могат да бъдат настанени

...
Над 1200 бягащи от войната украинци могат да бъдат настанени
Коментари Харесай

Над 1200 украинци могат да бъдат настанени в бежанския център в Харманли

Над 1200 бягащи от войната украинци могат да бъдат настанени в бежанския център в Харманли, без да има разбъркване на потоците от мигранти. Засега няма засилен бежански напън в Хасковска област. От пристигнали 277 украински жители, 143-ма са настанени в хотели, а 134-ма са в частни домове.

При напън на бежанци от Украйна могат да бъдат насочвани към бежанския лагер в Харманли, заяви регионалният шеф на Хасково Катя Панева, която посочи, че там ще могат да се употребяват фургоните, които са надалеч от главните здания, където са настанени останалите бежанци:

" В Харманли има оборудвани фургони, които са от другия завършек на бежанския център. Ако имаше огромен поток по програмата, която се следва, първо трябваше да бъдат препращани към Елхово и по-късно в случай че там се препълни, може би ние трябваше процедурата за Харманли, само че нямаме подобен поток ".

В регистрационно-приемателния център в Харманли с филантропичен статут са регистрирани украински жители - трима мъже, 40 дами и 30 деца. За седем деца са подадени молби да учат в района. До изясняване на здравния им статус ще бъдат обучавани онлайн.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР