Над 100 варненци се включиха в благотворителното бягане в Морската

...
Над 100 варненци се включиха в благотворителното бягане в Морската
Коментари Харесай

Над 100 варненци бягаха благотворително в подкрепа на четиригодишната Рали

Над 100 варненци се включиха в благотворителното тичане в Морската градина, отдадено н идеята за събиране на 600 000 $ за лекуването на 4-годишната Рали, диагностицирана с доста тежка форма на митохондриално заболяване.

" В момента Рали е в релативно положително здравословно положение. Бори се много мъчно с следствията от последното си боледуване, защото доста тежко минават при нея даже и най-леките болести. Всъщност страната не покрива разноските за лекуване сега, защото митохондриалните болести не са регистрирани като редки болести, няма клинични пътеки или други варианти за закупуване на медикаментите през Здравна каса ".

" Нямаме краен период. Колкото по-бързо успеем да съберем средствата, толкоз по-бързо научният екип ще започва работа по технологията за изработка на лекуването и толкоз по-голям късмет имат нашите деца да го дочакат действително и да получат това лекуване. В България Рали е едничка. По целия свят сме се събрали към 20-тина фамилии, които сега сме се обединили към тази концепция ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР