Над 100 сигнала са подадени към европейската прокуратура още през

...
Над 100 сигнала са подадени към европейската прокуратура още през
Коментари Харесай

Кьовеши получила над 100 сигнала през първата седмица

Над 100 сигнала са подадени към европейската прокуратура още през първата седмица, откогато стартира работа, съобщи БНР. Съобщението е на еврокомисаря по правораздаването Дидие Рейндерс след края на Съветa " Правосъдие и вътрешен ред ", заседавал през вчерашния ден в Люксембург.

Очаква се през днешния ден да стане ясно какви сигнали до Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ) и европейския основен прокурор Лаура Кьовеши ще внесе служебният министър на културата Велислав Минеков.

Миналата седмица по време на  проф. Минеков анонсира, че ще сезира европейските проверяващи органи: „ Ще осведомяваме нашите другари в Европа. Другото е, доста ми е прелестно, че ще проработя взаимно с госпожа Кьовеши. Аз съм ѝ приготвил серия от изненади - европейски средства, които са потънали. Някои неща идват и от ОЛАФ, освен планове, които съм ревизирал в този момент, по време на проверката, и ще изскочат още тези дни. Ще бъда министърът за първи път в историята на това министерство, който всяка седмица ще дава конференции “.

На съвета е участвала и европейската главна прокурорка Лаура Кьовеши. В момента са делегирани 88 европейски прокурори от 20 страни, заяви Рейндерс: „ Най-вече бих желал да напомня на страните членки, които още не са го създали, да приключат подготовката си, с цел да са изцяло в ред с регламента на европейската прокуратура - или като го пренесат в законодателството си, или пък като предлагат всички делегирани прокурори, изключително тези страни, които още не са го създали “. Рейндерс ще изиска документално пояснение от Словения за какво още не е направила предложение за своите делегирани прокурори.

България предложи 10, само че от тях са утвърдени единствено четирима. Швеция е удостоверила, че ще се причисли към европейската прокуратура следващата година. На този стадий в нея вземат участие 22 страни членки, измежду които и България. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР