Над 100 директори на образователни институции от Варна – училища,

...
Над 100 директори на образователни институции от Варна – училища,
Коментари Харесай

Обучават директори на училища и детски градини за прилагане на STEM

Над 100 шефове на просветителни институции от Варна – учебни заведения, детски градини и центрове за личностно развиване, ще бъдат подготвени от Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър “ по тематиката „ STE(А)M – Стратегии, политики, методики и практики “. Събитието ще се организира на 11-ти и 12-ти април от 9.00 ч. в курорта „ Св. Св. Константин и Елена “. Партньор на самодейността е Община Варна.

STE(A)M (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) е новаторско образование посредством методите на естествените науки, технологиите, инженеринга, изкуствата и математиката. Това е нов метод в образованието, възпитанието и развиването на креативното мислене, който основава умения за решение на действителни проблеми, с ловко потребление на технологиите. Целта на STEM-обучението е децата да вземат участие, да основават, да творят и опитват с хрумвания и планове в учебно заведение, в извънкласните форми и в неофициална среда, като развива умения, подобаващи за специалностите на бъдещето. Прилагането на STEAM-обучения в България е приоритет в политиката на Министерството на образованието и науката.

Седмица преди събитието участниците ще имат онлайн достъп до материали за образованието в специфична платформа. Там те ще могат да разгласяват и свои положителни практики в региона на STE(A)M-обучението.

След специфична селекция, по време на конференцията ще бъдат показани най-хубавите практики. В програмата е заложено разискване на връзката на STE(A)M с други методологии на образование, а също и методиката на образование и оценяване на STEM планове. Експертите на ВСУ „ Черноризец Храбър “ ще срещнат шефовете на учебни заведения и детски градини с отчета на Европейската комисия за дигитализацията и специалностите, който ще бъде оповестен този месец.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР