Над 1,2 млрд. лв. за заетост и социално включване са

...
Над 1,2 млрд. лв. за заетост и социално включване са
Коментари Харесай

Над 1,2 млрд. лв. са насочени към справяне с последиците от COVID-19, отчете министър Сачева

Над 1,2 милиарда лева за претовареност и обществено включване са ориентирани досега дейно към справяне с последствията от пандемията от в България, като средствата са обезпечени по равно от държавния бюджет и от Европейския обществен фонд “. Това съобщи общественият министър при разкриване на съвещание на Комитета за наблюдаване на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “, на което бяха разисквани напредъка и изменението на програмата, оповестиха от Министерството на труда и обществената политика.

Подкрепата ще продължи и през 2021 година, като главният фокус ще бъде опазване на работни места и разкриването на нови, подготовка за цифровия преход, както и обществени услуги, приспособени и подсигурени за дейно даване в условия на здравна рецесия.

„ На процедура всички хора, ползващи обществени услуги, както и обществените служащи, ще имат опция от идната година да работят в по-сигурна среда с разгръщането на новата интервенция „ Патронажна грижа + “, уточни министър Сачева.

По думите й с вложените средства са непокътнати 250 000 работни места, като във връзка с разноските за труд ще продължи.

„ Паралелно пред нас стоят провокациите за подготовката на новата Програма за развиване на човешките запаси 2021-2027 и дейно потребление на опциите на 4-ия дирек на Плана за възобновяване и резистентност, Справедлива България “, означи министър Сачева.

Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " е първата, която освен програмира спомагателния запас, възложен по механизма REACT EU, само че контракти и към този момент извършва с национално авансово финансиране три съществени интервенции, посочи общественият министър.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР