“Начинът, по който Продължаваме промяната“ се държат е чисто изнудване

...
“Начинът, по който Продължаваме промяната“ се държат е чисто изнудване
Коментари Харесай

Христо Проданов, БСП: Внесли сме 12 законопроекта, които са свързани с доходите на хората

“Начинът, по който „ Продължаваме промяната “ се държат е чисто изнудване – казвайки, че в случай че не изтеглим измененията в ИК няма да се сформира държавно управление. В предишното Народно заседание направихме безусловно същото предложение, когато бяхме съдружни сътрудници с Политическа партия. Говорили сме го в предизборната акция и сме го дали обещание на хората. Ние не отменяме машините. Просто даваме опция за гласоподаване с хартия на тези, които се тормозят да гласоподават с машини. ”

Това съобщи заместник-председателят на ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ Христо Проданов в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Той дефинира истеричното преписване на виновност като съществена работа на съперниците на левицата. Проданов акцентира, че по няколко аргументи не е склонен с изказванието, че машините стават принтери. „ Вече ролката, с която се разпечатват бюлетините от машините става скъпа книга. Тоест със отбрани и серийни номера, тъй че да не могат да бъдат правени операции. Няма да има алтернатива да бъде невалидна бюлетината, която е издадена от машина и надраскана по някакъв метод. Водим се от презумпцията, че човек е видял за кого гласоподава и даже някой от задачата да се опита да го задраска – това няма да направи бюлетината невалидна. Друго предложение ориентирано към битката с невалидните бюлетини и срещу снимането – ще бъде отстранена тъмната стаичка. Ще се гласоподава с заслон, както е при машините, с цел да няма опция някой да си снима бюлетината и да върви да се регистрира “, добави социалистът.

„ Като виждам нервността на Политическа партия в Народното събрание стартирам да се колебая, че има нещо, тъй като те показват нещата като на живот и гибел, 3 часа срамна нервност по отношение на дебата за заглавието на ИК. Ние сме вкарали 12 законопроекта, които са свързани с приходите на хората. Предложихме промени в закона, тъй че наказванията за трафиканти да станат извънредно сурови. Това беше отхвърлено от Политическа партия. Ние сме срещу оръжия за Украйна и против закупуването на новите 8 F-16 на чертеж. Изказахме нашата позиция в пленарна зала, след което болшинството гласоподава друго, само че ние не се държахме по този начин истерично “, заключи националният представител от левицата целите на левицата и истеричното държание от страна на Политическа партия.

„ Ние през цялото време на това Народно събрание макар несъгласията по повод обединението на войната и самолетите – ние не сме си разрешили да атакуваме по недодялан метод нашите някогашни съдружни сътрудници “, безапелационен е Проданов. Той добави, че законите за оръжията и самолетите Политическа партия са дали своят вот дружно с ГЕРБ и Движение за права и свободи.
По думите му при социалистите имат безапелационна позиция, че няма да договарят за държавно управление при връчването на първи мандат на ГЕРБ. „ Вторият отива при Политическа партия и сме споделили, че в случай че бъдем поканени на договаряния, а не изнудвани – тогава ще се отзовем. Няма кой да ни слага ултиматуми и кой да ни извива ръцете “, добави той за бъдещите диалози за сформиране на кабинет.

„ Преди два избора тъкмо по самодейност на Българска социалистическа партия беше основана необятна предизборна коалиция и бяха поканени над 30 партии в лявото пространство. Но резултатите не бяха учудващи. Песимист съм във връзка с това, че нещо може да се случи с хората, които в този момент провеждат това обединяване. В един различен интервал от времето те самите са напускали Българска социалистическа партия и е трябвало да помислят тогава, когато са напускали и са късали от партията “, сподели в умозаключение Христо Проданов.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР