Начинът, по който е конструиран този закон и противоречията в

...
Начинът, по който е конструиран този закон и противоречията в
Коментари Харесай

150 млн. лв. за адвокатски хонорари по делото КТБ

Начинът, по който е конструиран този закон и несъгласията в него не подсигуряват, че безусловно всички покупко-продажби ще бъдат атакувани

Правната комисия в Народното събрание одобри на второ четене промените в Закона за банковата неплатежоспособност, станали известни като „ Закона против вторичното плячкосване на КТБ “. Поправките бяха импортирани есента от депутатите от Движение за права и свободи Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид. Ако промените минат и в пленарна зала, то от 20 юни 2014 година нататък всички фиктивни прихващания, цесии и прехвърляния, по които е нямало действителни заплащания, ще бъдат оповестени за недействителни. Какво значи това – разясниха Вера Ахундова, съпредседател на съдружие „ Ние жителите “ и Петър Илиев – заместник-главен редактор на вестник “Банкер”.

“Начинът, по който е конструиран този закон и несъгласията в него не подсигуряват, че безусловно всички покупко-продажби ще бъдат атакувани. Това вторично плячкосване следва първото. Нашето схващане за обир и това на страната са разнообразни. За нас обир беше изкуствено оповестената загуба от над 4 милиарда лв., което разреши активи с висока стойност да бъдат продавани за 3 до 8% от цената им “, изясни Ахундова.

По думите й, пострадалите, за които на практика никой не приказва, имат съглашение с една от парламентарните партии и посредством нея ще внесат свои оферти Народното събрание.

„ Обикновеният българин не може да си показа блатото на тази история. Не знам дали 5 години ще са задоволителни за приключването й, само че съответните органи не се и стараят. Сладкият живот, който дава издръжката от заплащане не несъстоятелността, кара тези хора и придворните им юристи да стоят на едно място. Похарчената сума за адвокатски възнаграждения досега надвишава 150 млн. лв.. Освен това има прихващания, които не са оповестени за оскъдни и те касаят знакови фигури, в това число вносители на закона, без да са атакувани изобщо “, сподели още Ахундова. Тя посочи, че в случай че сагата продължава посредством атакуване на всеки по веригата, това ще бъде безконечен развой и по тази причина фокусът би трябвало да бъде към последния притежател на банката.

По думите на Илиев, в случай че се счита, че цесиите и прихващанията са вторично плячкосване, значи и страната взе участие в него със съществени суми.

„ Делян Пеевски не би трябвало да внася законодателни решения за банковата неплатежоспособност, изключително във връзка с КТБ. Най-вече поради самия факт, че е бил в контакт с компании, които имат взаимоотношения с банката “, сподели той. Според Илиев, измененията в законодателството се вършат за да се постави ръка върху поради дейни, които сега са недостъпни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР