Началото на строителството на двата енергийни блока на АЕЦ „Пакш“

...
Началото на строителството на двата енергийни блока на АЕЦ „Пакш“
Коментари Харесай

Началото на строителството на блоковете на АЕЦ „Пакш“ в Унгария е планирано за края на 2018 г.


Началото на строителството на двата енергийни блока на АЕЦ „ Пакш “ в Унгария е планувано за края на 2018 година, само че не по-късно от 27 октомври 2018 година, се споделя в материали за идната среща на президента на Русия Владимир Путин и премиера на Унгария Виктор Орбан.

„ В сходство с междуправителственото съглашение държавна корпорация „ Росатом “ ще реализира комплекс от действия за по-нататъшно нарастване на мощността на АЕЦ „ Пакш “, в това число планиране, създаване и въвеждане в употреба на два нови енергийни блока. На 6 март 2017 година Будапеща приключи съгласуването на плана с Европейската комисия. Началото на строителството е несъмнено за края на 2018 година, само че не по-късно от 27 октомври 2019 година “, се споделя в материалите.

В тях се отбелязва също по този начин, че енергетиката е измежду най-важните области на двустранното търговско-икономическо съдействие сред двете страни. По-рано съветската горивна компания ТВЕЛ (част от „ Росатом “) извърши действия по възобновяване на втори енергиен блок на АЕЦ „ Пакш “, развален вследствие на повреда и дружно с „ Атомстройекспорт “ реализира стратегия за продължение на периода за употреба и повишение на мощността на четирите блока на централата (общо – от 1760 до 2000 МВт)
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР