Началото на новата година носи края на цяла една епоха

...
Началото на новата година носи края на цяла една епоха
Коментари Харесай

Краят на една епоха: Германия сложи край на телеграмите


Началото на новата година носи края на цяла една ера – тази на телеграмите. Германските пощи към този момент не оферират тази услуга.

До 3 часа сутринта в последния ден на предходната година беше допустимо изпращането на депеша в Германия при поръчка по телефона или онлайн, като късото известие идва още на същия ден.

Като причина за премахването на услугата от немските пощи показват ниския интерес. В последните години единствено огромни компании и администрации са изпращали телеграми под формата на предложения или за поздравления за събитие.

Не по този начин обаче са изглеждали нещата в предишното. Дълги години телеграмата е била най-бързия метод на връзка и е играла значима роля в обществото. В началото телеграмите са се употребявали за изключително значими политически кореспонденции или военни известия, по-късно навлиза и необятната им приложимост измежду обществото като поздравления за сватби или пък за раждане на правоприемник.

A eдна от най-известните истории, свързани с телеграмите, е за хипотетична преписка на Виктор Юго и неговият издател. Писателят е желал да разбере каква е реакцията към романа му " Клетниците " и е изпратил депеша с загадъчен знак, а отговорът, който е получил от издателя, е знак изумителен.

Всичко това обаче остава в предишното, тъй като Германия е измежду последните страни, предложили услугата. Днес епохата на телеграмите е към този момент единствено история, траяла 170 години.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР