Началото на изграждането на участъка от автомагистрала Струма между Благоевград

...
Началото на изграждането на участъка от автомагистрала Струма между Благоевград
Коментари Харесай

Строителството на нови почти 13 километра от "Струма" започва утре

Началото на построяването на сектора от автомагистрала " Струма " сред Благоевград и Крупник ще бъде публично сложено на следващия ден, заяви БНТ2. Министерството на районното развиване и благоустройството издаде позволение за градеж за първите шест километра от правата, която е с обща дължина 12.6 километра.

Символичната първа копка на обекта ще бъде направена в региона на Благоевград, където приключва лот 2 от автомагистралата.

През идната седмица ще бъде възобновена поръчката и за тунел " Железница ", който попада в сектора на лот 3 от автомагистрала " Струма ". Стойността на контракта е 186 милиона лв.. Поръчката беше спряна от служебното държавно управление на Огнян Герджиков, откакто се откри изнасяне на документи на участник в търга от външен оценител в процедурата.

Срокът за създаване на тунел " Железница ", който е най-трудният сектор от автомагистрала " Струма ", би трябвало да бъде понижен с най-малко 400 дни. Това се постанова, с цел да не се загуби европейското финансиране на плана.

Надеждите са през 2019 година да стартира действителното създаване на тунела и автомагистралата при Кресненското дефиле. През май министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков разгласи, че общата цел е построяването на автомагистрала " Струма " да завърши до декември 2023 година. Ако това стане факт, България няма да връща средства, отпуснати по европейски стратегии.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР