Начало Как да се включа Вдъхновените Когато фолклорът и електронното

...
Начало Как да се включа Вдъхновените Когато фолклорът и електронното
Коментари Харесай

Когато фолклорът и електронното звучене се слеят - се случва това

Начало Как да се включа Вдъхновените Когато фолклорът и електронното звучене се слеят - се случва това Вокална групировка " Авигея " и Иван Шопов допират всички сетива с новия си музикален план " Kanatitsa - Remixed "  Венелина Стоянова 17 май 2019, 11:53  Когато фолклорът и електронното звучене се слеят - се случва това Източник: Личен списък
огато красивият български фолклор се преплете с електронно звучене, се получава това - музикално предизвикателство, което допира всички сетива.

"Kanatitsa - Remixed " е втори музикален план на майстора на електронния тон Иван Шопов и вокалната фолклорна група "Авигея " откакто преди две години те издадоха взаимния си албум "Канатица ".

"Kanatitsa - Remixed " показва 10 неповторими композиции, въодушевени от българския фолклор и пречупени през музикалната призма на Иван Шопов и надарените национални певици от "Авигея " по един напълно нов метод – ремиксирани от повече от дузина майстори на електронния тон от Швеция, Англия, Русия. Холандия, Мексико, Канада. В плана вземат участие и редица от най-изявените родни представителни на електронното звучене.
 Иван Шопов
"Kanatitsa Remixed е напълно друг албум от оригинала. Целта е хора от разнообразни страни да се допрян до фолклора ни.

Вече три години творим дружно с Иван Шопов, събра ни любовта към музиката. Хората усетиха, че обичаме и желаеме да запазим нашето, българското ", споделят Алекс и Сибина от "Авигея " в изявление за Vesti.bg.

И двете от дребни се занимават с фолклор, дружно са от 4 години, пеели в един и същи хор. Казват, че към този момент са постигнали добър синхрон.

"Обичаме да пеем, това е нашето предопределение. Водени от любовта към Бог и фолклора създадохме "Авигея ". Групата съществува от 2015 година ", споделя Алекс.

Преди две години, в "Канатица ", за първи път преплитат обичайна национална музика с електронното звучене и "експериментът " се оказва сполучлив.

"Получихме доста позитивни и изпълнени с любов думи и мнения след взаимната им работа с Иван ", споделят девойките.

-Смятате ли, че по този метод музиката ви доближава до повече младежи?

- Да, несъмнено, това е една от главните цели на този план. Любовта към българското, родното, към музиката.

- През последните няколко години доста младежи започнаха да се занимават с фолклор – танци или пеене.

- Това може единствено да ни радва... Щастливи сме, че ползата към фолклора се възражда, каквато и смяна да се случи, рано или късно се връщаме към своите корени.

В "Kanatitsa - Remixed " вземат участие повече от 25 актьори.

"Фолклорът ни е друг със своето звучене, отличава се със своята достоверност, душата, която носи и настроението. Разнообразието от богатите ни фолклорни области придава пъстра палитра от звуци и го прави доста забавен и за доста задгранични музиканти и реализатори ".

Наскоро "Авигея " се върнаха от турне в Съединени американски щати и Канада.

Те показаха творчеството си в огромни градове като Торонто, Чикаго, Лос Анджелис и Сан Диего.

"Беше едно фантастично, вълнуващо, незабравимо прекарване! Беше огромно наслаждение да споделим силата на българския дух и хубост на фолклора ни оттатък океана. Чувстваме се въодушевени и подготвени за нови музикални завършения ", описват за страстите от турнето двете.



Сега им следва ново музикално премеждие - в събота (18 май) "Авигея " и Иван Шопов показват "Kanatitsa - Remixed " с 8-часов музикален маратон в София. Повече за събитието научете тук.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Венелина Стоянова Авигея Иван Шопов музика
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР