Началникът на Регионалното управление на образованието в София и председателите

...
Началникът на Регионалното управление на образованието в София и председателите
Коментари Харесай

Трима наказани за грешката в първото класиране след 7-ми клас в София

Началникът на Регионалното ръководство на образованието в София и ръководителите на две комисии - по осведомителното обезпечаване към РУО-София и регионалната комисия по класирането ще бъдат осъдени за грешката в първото класиране след 7 клас в София.

Те са виновните лица и ще понесат дисциплинарна отговорност по Закона за държавния чиновник. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев преди днешното чуване в отрасловата парламентарна комисия.

За гафа ФАКТИ заяви първи. Това стана по време на конференция в министерството на образованието, на която се отчиташе сполучлива акция.

Грешката е човешка, на хората, които са вкарвали балообразуващите коефициенти. Няма данни за софтуерен проблем, макар че продуктът има потребност от рационализиране, заяви просветният министър. "Аз персонално ще упорствам да има такива санкции и да бъдат в задоволителна степен дисциплиниращи. Разбира се, би трябвало да бъдат обективни и да не бъдат несъразмерни. Казвам, че ще упорствам, тъй като дисциплинарният съвет е този, който изслушва и приема решението.

На въпроса чия е отговорността и кои ще са осъдените министър Вълчев отговори по този начин: "В случая главната отговорност е на ръководителите на двете комисии - тази по осведомителното обезпечаване и регионалната комисия по класирането, както и контролиращият началник - началникът на Регионалното ръководство на образованието ".

Необходимо е да се понижи детайлът на администриране от страна на чиновниците и в по-голяма степен да се разчита на софтуера, уточни още министър Вълчев.

Днес се чака да излезе второто класиране след 7-ми клас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР