Началникът на канцеларията на премиера на Малта Кийт Скембри подаде

...
Началникът на канцеларията на премиера на Малта Кийт Скембри подаде
Коментари Харесай

Началникът на канцеларията на премиера на Малта подаде оставка

Началникът на канцеларията на премиера на Малта Кийт Скембри подаде през днешния ден оставка, заяви пред публицисти министър-председателят Джоузеф Мускат, представен от Ройтерс. Оставката идва в миг, когато полицията продължава следствието си за убийството през 2017 година на журналистка Дафне Каруана Галиция.

Източници от полицията оповестиха, че Скембри ѝ оказва помощ в следствието на закононарушението, само че самият той не пожела да разяснява случая.

Шефът на канцеларията на премиера на Малта беше подложен на напън да подаде оставка поради хипотетични негови финансови връзки с предприемача Йорген Фенек, който бе арестуван предходната седмица като заинтригувано лице в границите на следствието за убийството.

Мелвин Теума, който е считан за медиатор в заговора за убийството, през вчерашния ден беше опрощение от президента в подмяна на информация, която даде по случая.

Дафне Каруана Галиция, която бе една от най-известните проверяващи журналистки в Малта, беше убита от сложена в колата ѝ бомба на 16 октомври 2017 година, до момента в който напускаше дома си. Убийството ѝ шокира Европа и повдигна въпроси за върховенството на закона в дребната средиземноморска страна, показва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР