Наблюдаващите прокурори по делото за АМ „Хемус искат отвод от

...
Наблюдаващите прокурори по делото за АМ „Хемус искат отвод от
Коментари Харесай

Наблюдаващите прокурори по делото за АМ Хемус искат отвод от разследването

Наблюдаващите прокурори по делото за Автомагистрала „ Хемус " желаят отказ от следствието. Причината е оказаният, по думите им, невиждан напън от чиновници на ГДБОП, оповестиха от управлението на Софийската градска прокуратура.

От държавното обвиняване припомниха, че чиновници на дирекцията и юристът на обвинения за аферата - Борислав Колев, са притискали наблюдаващите прокурори да не стачкуват домашния арест на Колев, да смекчат обвиняването и да му разрешат да пътува в чужбина.



На този декор от Камарата на следователите внесоха в представителството на Европейската комисия в София декларация във връзка със зачестилия непозволен напън върху прокурори и следователи, представляващ нарушение на правилата за върховенството на правото и разделяне на управляващите.

" Продължаваме да считаме, че всичко, което се случва е неприемливо и е в интерес само на престъпността, само че не и на българските жители ", сподели Иво Илиев, заместител градски прокурор.

" Оттук нататък осъществяване на процесуално-следствени дейности, които са предоставени на структурите на Министерство на вътрешните работи, ще се правят в постройката, в кабинетите на прокурорите, защото по Наказателно-процесуалния кодекс упражняват, както знаете, неведнъж и в Наказателно-процесуален кодекс е записано - управлението и надзора по тези досъдебни производства, по всички досъдебни производства ", сподели Илиана Кирилова, градски прокурор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР