Наблюдаваме тенденция за плавно покачване както на заболеваемостта, така и

...
Наблюдаваме тенденция за плавно покачване както на заболеваемостта, така и
Коментари Харесай

Здравният министър: Наблюдава се тенденция за плавно покачване на заболеваемостта от COVID-19

Наблюдаваме наклонност за гладко повишаване както на заболеваемостта, по този начин и на заетостта в болничните заведения. За последното денонощие имаме 6164 изследвани проби за деня.

1156 са новите случаи, което прави 18.8%. Това разгласи здравният министър проф. Костадин Ангелов на постоянния брифинг на здравните управляващи по отношение на обстановката с ковид в страната.

По думите му обаче има добра наклонност, че броят на излекуваните пораства.

" Тъй като заетостта на леглата не е дифузно увеличена в цялата страна, обсъждаме използването на местен метод за противоепидемични ограничения и преодоляването на пандемията в тези места ", разгласи здравният министър.

" Очевидно обстановката в страната се дължи на циркулирането на новия английски вид на вируса ", означи проф. Тодор Кантарджиев.

Изминаха няколко дни от разхлабването на ограниченията против ковид у нас. На 1 март бяха отворени заведенията и игралните зали, което пристигна като глътка въздух за бизнеса.

И от двата сектора дадоха обещание прецизно съблюдаване на всички наставления на здравното министерство. Отварянето на заведенията за хранене обаче пристигна на фона на упования растеж на болни с ковид. Това тормози някои от специалистите, които наблюдават рецесията от близко.

Проф. Ангелов още веднъж направи прочувствено самопризнание, че доста хора към този момент са се срещнали с вируса

" Много по-голям е страхът, който идва извън - от погрешните вести, подправените уеб сайтове, тайни теории ", сподели с оскърбление той и акцентира, че " всеки ден се борим с неистини ".

" Страхът извън е този, който постанова всеки един от нас да има вяра на уеб страниците, малките екрани и медиите, които популяризират истината. Именно за това всеки четвъртък даваме истината такава, каквато е - без да я шлайфаме ", увери Ангелов.

Очаквайте детайлности....
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР