Наближават местни избори, а неморалната и разрушителна за България сглобка

...
Наближават местни избори, а неморалната и разрушителна за България сглобка
Коментари Харесай

БСП - София: Сглобката много скърца и я смазват с антибългарски акции

" Наближават локални избори, а неморалната и разрушителна за България сглобка скърца. Скърца доста притеснително за детайлите в нея. И би трябвало от време на време да бъде смазвана с антибългарски акции ". Това написа в позиция на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия - София във връзка вчерашното решение на Министерски съвет да бъде заменен статутът на Паметника на Съветската войска от обществена държавна на частна държавна благосъстоятелност. С него на процедура беше дадена зелена светлина за осъществяването на решението на СОС от тази пролет за демонтирането му.

Ето и цялостния текст:

ПОЗИЦИЯ
на
Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия - София

57 дни от началото на Промяната 3.0 или от Сглобката на ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС, слепена от Движение за права и свободи, а към този момент всички усещаме вредите.

За два месеца живот некоалицията " Денков " запретна пламенно ръкави и се зае с " най-належащите " проблеми на България - промяна на датата на националния празник и демонтирането на Паметника на Съветската войска. С вчерашното си решение на Министерски съвет да бъде заменен статутът на мемориала от обществена държавна на частна държавна благосъстоятелност на процедура беше дадена зелена светлина за осъществяването на решението на СОС от тази пролет за демонтирането му.

Борбата с бедността, увеличението на приходите, подобряването на качеството на живота, борба с фашизирането на обществото... Тези проблеми, в следствие от ултранеолибералния капитализъм на десните управници през годините, не са приоритет за Сглобката. Защо ли? Защото наближават локални избори, а неморалната и разрушителна за България сглобка, скрепена с лепилото " Движение за права и свободи ", скърца. Скърца доста притеснително за детайлите в нея. И би трябвало от време на време да бъде смазвана с сходни антибългарски акции.

34 години от началото на Прехода историята се повтаря - като покруса и фарс. Ставаме очевидци на следващите разрушителни мераци на десницата. На следващия опит за изтриване на резултатите от Втората международна война, за реабилитация на фашизма, за отричане на антифашистката опозиция. Подобен унищожителен нагон е присъщ за варварите. Само варварите разрушават паметниците, издигнати преди тях.
Десните варвари и преди 34 години, и през днешния ден нямат идеология и идея. Знаят единствено предизборно да задействат всички разрушителни инстинкти на електората си, който както всички ние, живее зле, само че дава израз на гнева си посредством неофашистки и псевдопатриотични акции.

И тези и днешните " изменящи " ще останат в историята като рушители на модерна България. Но всичко, до което се допрян и което разрушат обезпечено ще увековечат за идните генерации!

Опитът за унищожаване на Паметника на Съветската войска в София е посягане против българската история и против европейската и общочовешка полезност на антифашизма. Заради конюнктурни ползи и отклонение на публичното внимание от антисоциалния бюджет, от следващото несъгласие против участието ни в Шенген, от подмолния и корупционен съюз сред партии, които до неотдавна бяха непримирими съперници, те протягат ръка на паметта на 27 милиона жертви на фашизма, дадени от Съветската войска по бойните полета на Европа.

С този акт те поругават паметта и на десетки хиляди българи, убити и ранени в антифашистката опозиция и в Отечествената война. Това са български майки и татковци, баби и дядовци, в това число и на видни политици от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. За кой ли път ще унижат паметта на своите родители в името на своята кариера!?

На последно, само че не по значимост, място - готвят се директно да нарушат интернационалното право и конвенциите сред България и Русия за взаимна отбрана на монументи, както и законодателството на България за отбрана на паметниците на културата. Защото това са хора, нееднократно потвърдили, че за тях Конституцията, законите, разпоредбите не важат.

Паметта за жертвите от Втората международна война няма общо с днешни събития и признанието за това е фактът, че монументи на Съветската войска и на борци против фашизма, имена на улици и площади, съществуват и ще съществуват в европейски столици като Белин, Виена, Рим, Париж и доста други.

Управляващите се борят нападателно против всяко патриотично начинание, налагайки националния нихилизъм като държавна политика! Опитват да заличат паметта за подвига на антифашистката опозиция, с което директно нарушават решения на Европейския парламент против всевъзможни прояви на неофашизъм и реабилитация на фашизма!

На какво ще посегнат в бъдеще, извършвайки от свое име, само че за сметка на българския народ, своя позорен слугинаж?!

Ние, българските социалисти, се противопоставяме уверено и изрично на всички опити за изкривяване и замяна на българската история! Противопоставяме се на опитите за замяна на европейската история и реабилитацията на фашизма посредством оскверняването на паметта на милионите жертви дадени от Русия и народите на Съюз на съветските социалистически републики!

Ние изрично се противопоставяме на националния нихилизъм и отхвърли от суверенитет и достолепие!
И ще се борим с всички законни, парламентарни и цивилен средства против тази политика на изтриване и реабилитация на фашизма! Няма да позволим оскверняването на паметта и паметниците на тези, които освободиха България, Европа и света от фашизма!
Хора, бдете!
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР