Наближаващия пъстър празник Цветница е вдъхновението за поредния безплатен детски

...
Наближаващия пъстър празник Цветница е вдъхновението за поредния безплатен детски
Коментари Харесай

Пореден безплатен детски концерт във Варна

Наближаващия цветен празник Цветница е вдъхновението за следващия безвъзмезден детски концерт от цикъла " Приказките на Госпожа Виола “, част от съпътстващата стратегия на Международния музикален фестивал " Варненско лято “ 2019. Огромният интерес на малчугани и родители към този момент трансформира Зала 1 на Фестивалния и конгресен център в обичано място за тези неделни детски концерти, новият занимателен театър на 14 април също ще бъде там.

" Нека да честваме пролетта с музика, въодушевена от хубостта на този сезон! “ – кани своите многочислени другари Руми Петрова – Госпожа Виола – обичаната водеща на дребните гении на Варна. Тя разкрива за най-любознателните имената на няколко от великите композитори, чиито шедьоври ще прозвучат в програмата на концерта: " Антонио Вивалди е запечатал възхищението си от пролетта в една от най-известните музикални тематики в " Годишните времена “. Австрийският крал на валса - Йохан Щраус, основава един от най-любимите валсове на публиката, " Пролетни гласове “, с цел да изрази насладата от настъпването на пролетта. Ще прозвучи и Бетовеновата " Ода на насладата “, наред с музика от Хендел, Росини, Бизе. “ Но това не е всичко, въодушевление ще внесат и модерни музикални моменти – ще чуем даже шлагер на АББА, а все по-популярният роден български фолклор ще радва с неравноделни ритми.

На сцената ще бъдат приветстваните от деца и родители млади музиканти от Младежкия симфоничен оркестър Варна с диригент обичания маестро Страцимир Павлов. Ще забележим певческите и танцови номера на солисти артисти и балетисти от Националното учебно заведение по изкуствата " Добри Христов “. Ансамбъл " Виолино “ са постоянни посетители на тези концерти, този път те ще изпълнят мега шлагера на АББА " Mamma Mia! “. А Госпожа Виола ще запознае публиката и със своята електрическа виола. Редовните гости на детските концерти от програмата " Варненско лято за деца “ към този момент знаят, че мъниците, които слушат концерта от музикалните килимчета, ще могат да вземат участие интензивно в действието на сцената и даже да дирижират симфоничния оркестър.

Запазете си датата 14 април, неделя, Зала 1 на ФКЦ, стартът е тъкмо в 11:00! Вход свободен!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР