Общата прогнозна картина за провеждащите се вече европейски избори е

...
Общата прогнозна картина за провеждащите се вече европейски избори е
Коментари Харесай

Даниел Смилов за облика на ЕП след вота: Промяна на баланса, не революция

Общата планирана картина за провеждащите се към този момент европейски избори е за известна ерозия на зелените и демократичните партии, чака се повишаване на групите на Европейските консерватори и реформисти и на " Идентичност и народна власт ". Става дума обаче за промяна на салдото, а не за гражданска война.

 

Това мнение изрази пред БНР политологът Даниел Смилов, програмен шеф на Центъра за демократични тактики.

 

Не могат да се вършат заключения от резултатите в Нидерландия, въпреки да са изненадващи след мощната вълна в популистка и крайнодясна посока, счита Смилов. Според него " обръщането на този тренд в Нидерландия е доста забавен знак ".

 

Няма да има доминация на крайнодесни партии, само че ще стане по-трудно съставянето на коалиция, предвижда политологът по отношение на образа на бъдещия Европейски парламент.

 

" И при най-мрачните сюжети, които се чертаят, трите първи групи в Екологичен потенциал – ЕНП, социалистите и либералите, пак биха имали болшинство, въпреки и не удобно. Струва ми се, че ще имат болшинство, което е нежно. "

 

Групата на крайнодесните евроскептични партии не е еднородна и мъчно може да бъде обединена, акцентира Даниел Смилов.

 

" Това е детайл, който прави опозицията от крайнодясно да не бъде консолидирана и да не бъде обединен фронт. Единственото, което ги сплотява, е тип рецензия към европейските институции ", означи той. 

 

Политологът уточни, че измежду крайнодесните има разграничителни линии както по отношение на Украйна, по този начин и по тематики, свързани с националните ползи.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР