Наближава празничният сезон, а това означава, че ще се съберем

...
Наближава празничният сезон, а това означава, че ще се съберем
Коментари Харесай

11 необичайни неща, за които си струва да сме благодарни

Наближава празничният сезон, а това значи, че ще се съберем с нашето семейство и другари, ще седнем на препълнени с храна маси и ще заменяем коледни и новогодишни дарове.

Освен това, тази част от годината е и моментът, когато би трябвало да благодарим и да оценим положителните неща, които са ни се случили през последните 12 месеца.

Това са няколко необикновени неща, които на пръв взор не наподобяват като благословия, на за които би трябвало да бъдете признателни. 

1. Напрежението

Както споделя водачът от Наскар Джоуи Логано: „ Истинско наслаждение е да имаш опцията да почувстваш напрежение. Това е привилегия, която доста хора не получават. Няма по-добро възприятие от това да спечелиш, откакто си бил опрян до стената. “ Човек изпитва напрежение, когато е имал опцията да направи нещо свястно, нещо, което е доста значимо и значимо за него. Възползвайте се от тези обстановки. Всъщност, би трябвало да се притеснявате, в случай че в никакъв случай не чувствате напън, тъй като това значи, че пропускате голям брой шансове да живеете същински.   

2. Провалите

За множеството от нас, неуспехът не е краят на света. Той е просто краят на една концепция, опция или фантазия. Когато се проваляме, може да преминем към нещо друго, малко по-мъдри и по-подготвени от преди. За други обаче провалът е равностоен на ограничавания и неналичия или още по-лошо, на ограничения за техните деца.

Провалът е противен, само че в случай че в никакъв случай не поемате опасности и не се възползвате от шанса да насочите уменията и опита си в разпоредбите посока, с цел да реализирате вашата визия и фантазии, е нещо, което може да ви коства скъпо.

Бъдете благодарни, че имате опцията да се проваляте, при условия, които най-малко отчасти, самите вие определяте. Много хора нямат този шанс.

3. Критиката

Хората подлагат на критика единствено когато ги е грижа. Докато те се интересуват от вас или от вашия бизнес, имате шанса да извършите нещо по-добро, нещо друго, което да промени отрицателните настройки. Апатията е това, от което в действителност би трябвало да се страхувате.

4. Решенията

Може да имате толкоз доста варианти и благоприятни условия за избор, както в бизнеса, по този начин и в персоналния ви живот, че да се чувствате претрупани и уплашени.

Представете си противоположната обстановката. Как бихте се чувствали, ако имате единствено няколко варианти, или въобще нямате избор? Ако пътят ви е предначертан от някои различен и всяко отклоняване от него е посрещнато с наказване? Бъдете признателен, че можете да избирате.

5. Тъгата

Когато сте тъжни, това значи, че ви е грижа, а грижата е в основата на всяка смяна към по-добро. Липсата на интерес и ангажираност е доста по-лоша, тъй като тя лимитира развиването и растежа.

6. Уважението

Помислете за хората, на които се възхищавате. За тези, които са спечелили вашето доверието и респект. Бъдете признателни, че тези хора са част от вашия живот. Не пазете тази признателност единствено за себе си. Споделете с тях как се чувствате. Това ще ги накара да бъдат признателни, че хора като вас са част от техния живот.

7. Борбата

Тук не става въпрос за непредвидени спънки и трудности. Говорим за битката, която самите вие сте избрали да водите. Решението да работите крепко, да преодолеете психическа или физическа преграда, която ви е ограничавала и да извършите жертви за хората, които разчитат на вас.

По този метод, освен че  разширявате границите на вашите възможности, само че и от време на време навлизате в положение на цялостен покой, който може да бъде реализиран единствено когато разберете какво е в действителност значимо за вас и забравите за всички незначителни неща, които постоянно носят най-вече паники и стрес.  Борбата ви оказва помощ да научите кой сте в реалност и кой желаете да бъдете в бъдеще.

8. Чакането

Да бъдеш толерантен не е изключително занимателно, само че от време на време, дългото очакване може да бъде от изгода. Редица проучвания сочат, че когато става дума за отмора, най-големия приток на благополучие идва от процеса на обмисляне на ваканцията. Очакването на този миг покачва равнищата на благополучие и удовлетворение приблизително за цели осем седмици.

След почивката обаче тези равнища спадат до базовите си стойности в границите на дни. Не след дълго, хората, които са били на почивка не са по щастливи от тези, които не са.

Бъдете признателни за чакането, изключително за нещо, което в действителност желаете. Самото възприятие на очакване си коства да бъде изпитано. Освен това, да чакаш за нещо, което искаш, а не, от което се нуждаеш, е единствено по себе си привилегия, която не всеки може да си разреши.

9. Разкаянието

Помислете за нещо, което ви се желае да сте създали по-добре или по-различен метод. Или пък, помислете за нещо, което ви се желае да бяхте създали, само че по някаква причина не сте.  

Чувството сигурно е неприятно и мъчително, само че то може да бъде и страховит мотиватор.

Обадете се на другар, с който сте изгубили връзка. Заздравете засегнати връзки с член на фамилията. Бъдете прям и кажете, че съжалявате. Направете нещо, което преди не сте съумели.  Ще бъдете признателни, че сте имали шанса да поправите грешките от предишното.

10. Семейството

Огледайте се към масата. Чичо Боб е нетърпим. Леля Етел си вре носа на всички места. Вашата сестра ви ненавижда, а татко ви се държи с вас като с дете.

Всичко това е извънредно, само че още по-ужасно ще ви липсва, когато тях ги няма. Усмихнете се и потърсете доброто във всеки един от тях. Бъдете щастливи, че ги имате.

Много хора биха искали  да имат извънредно семейство, като вашето.

11. Настоящият миг

След като имате време да прочетете този материал, значи имате време и да: развиете своите умения, да обмислите нови хрумвания, да станете по-добър човек и да изградите по-добри връзки с вашето семейство и другари.

Времето е най-важният запас, с който разполагаме и, за който би трябвало да бъдем най-благодарни. Времето прави всичко останало допустимо. Не го пропилявайте. 

Джеф Хейдън , създател на  „ TransForm: Dramatically Improve Your Career, Business, Relationships, and Life... One Simple Step at a Time “ , за 

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР