Из романтичния базар в София: свещи, вино, етерични масла и шоколад

...
Наближава 14 февруари - празникът на любовта или виното. Без
Коментари Харесай

Наближава 14 февруари - празникът на любовта или виното. Без значение какво сте решили да празнувате, базарът "Изкуство, вино, любов и шоколад" пред Централните софийски хали има за всеки по нещо - от свещи, шоколад и вино до етерични масла, вълшебства и приятни емоции. Той ще бъде отворен днес, утре и в понеделник от 11 до 19 ч., предаде репортер на БГНЕС.

Искате да внесете романтика във вашата дългогодишна връзка или да впечатлите своята любима, с която сте от скоро заедно - определено имате нужда от свещи, а на базара те са ароматни, във формата на сладки изкушения.

И тъкмо сте се разтопили от нежност, една чаша вино ще ви сгрее душата и ще ви накара да си мислите за по-интересни преживявания. Един от щандовете предлага плодови вина - от малина, череша, ягода и арония. Те са предназначени за нежния пол или за мъжете, които искат да отключат нечие сърце. Виното се произвежда край морето на Галата край Варна с много любов.

Етеричните масла пък ще подсилят удоволствието и усещанията за празника. Един от щандовете предлага масло и козметика от тубероза, произвеждано в село Караново, област Сливен.

Маслото от тубероза е използвано за афродизиак, ароматерапия и повишаване на либидото. Растението е известно още с романтичните си и чувствени имена: "Господарка на нощта", "Нощна кралица" и други.

"Това цвете е на 1500 години. Това е цветето с един божествен аромат. Това не е само бизнес. Това е любов. Този аромат е невероятен. Особено вечер е двойно по-силен. Цветето се използва най-много в парфюмерията", каза Даниела Стоянова, която работи във фирмата производител. Тя обърна внимание, че маслото от тубероза е използвала самата Клеопатра преди срещата си с Марк Антоний, а знаем, че любовта между тях е една от великите в историята.

След като се потопите в дълбочината на етеричните масла, ще се нуждаете от парченце шоколад, а базарът изобилства от него. Всъщност как Св. Валентин без шоколад, който е всеизвестен афродизиак. А чували ли сте за жив шоколад? Любомир Христов е производител на такъв шоколад. Той обясни, че живият шоколад се нарича така, защото е направен по специална технология без никаква термична обработка. "Прави се от сурово био какао. То не се пече и нагрява над 45 градуса. Какаото е един от най-богатите източници на антиоксиданти в природата и ако не се пече и нагрява, се запазват много повече от полезните в него антиоксиданти, витамини и ферменти. В този шоколад няма мляко и захар. Те се правят с какао и български пчелен мед, а медът е също много богат на антиоксиданти", каза Христов.

Той посочи, че живият шоколад ще помогне да впечатлим половинката си. "При консумирането на какао се отделят хормони от тялото, подобни на хормоните, когато се отделят, когато се влюбим и затова такава е славата на какаото", заяви Христов.

Може би на базара ще намерите подходящ подарък за своята половинка. Защо да не я зарадвате с ръчно изработено бижу, други аксесоари, чаши, топли плетива, играчки и др.

Ако нямате възможност да посетите базара тази седмица, както в любовта - имате втори шанс на 11, 12 и 13 февруари. И нека вашият Св. Валентин бъде "Изкуство, вино, любов и шоколад". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР