На заседанието на Националния съвет подредихме хронологията и дневния ред

...
На заседанието на Националния съвет подредихме хронологията и дневния ред
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Овчаров похвали Нинова, но незнайно защо не иска тя да е лидер

На съвещанието на Националния съвет подредихме хронологията и дневния ред на партията, тъй че да се показа добре на европейските избори, а по-късно и да проведем една добра акция. До май месец работим върху евроизборите - номинации на претенденти, нареждане на листи. Това съобщи Георги Свиленски, заместник-председател на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " в " Още от деня ".

Той разяснява и рецензиите на Румен Овчаров против Корнелия Нинова.

" Румен Овчаров направи много съществено изявление, в което похвали Нинова за това, което е постигала в партията и по-късно, неизвестно за какво, съобщи, че Нинова не би трябвало да бъде ръководител на партията. Аз не споделям неговото изявление ", изясни Свиленски.

На въпрос за какво са изключили 30 социалисти от Сливен и Шумен, той изясни:

" Тези 30 някогашни социалисти от Шумен на последните избори бяха претенденти от " Левицата ", те не бяха претенденти на Българска социалистическа партия. Те избягаха от Българска социалистическа партия и работиха против партията. Г-н Витанов го изключи Конгреса, тъй като си разреши да атакува трибуната на Конгреса. Г-жа Лечева сама напусна ".

Георги Свиленски изясни и какви ще са критериите при избор за евроизборите.

" Да изпратим българи, социалисти, които ще пазят българския интерес, такива, които пазят европейската политика, само че през погледа и интереса на България. Всички имена, които се въртят сега са нечиста сделка, същинските ще станат ясни на 15 април ", посочи той.

За жалбата до Конституционния съд по отношение на двамата нови членове на съда - Десислава Атанасова и Борислав Белазелков, Георги Свиленски изясни:

" Жалбата е подготвена, още разясняваме общите си дейности с Политическа партия и " Възраждане ". Призоваваме президента да не участва на клетвата, с цел да не може да бъде прегледана и да не могат да влязат във функционалности ", сподели Свиленски.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР