На заседание на Общото събрание днес ректорът на Софийския университет

...
На заседание на Общото събрание днес ректорът на Софийския университет
Коментари Харесай

Общото събрание на Софийския университет подмина темата за оставката на Герджиков

На съвещание на Общото заседание през днешния ден ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков е изразил подготвеност незабавно да подаде оставката си, в случай че събранието счита, че кандидатурата му за президент е повлияла отрицателно на университета. Членовете на Общото заседание са подкрепили ректора и са изразили общо мнение, че би трябвало да продължи мандата си, се показва в известие на уеб страницата на университета.

В неделя ректорът загуби балотажа за президент от Румен Радев.

Днес в Общото заседание на университета, което е закрито за медии, онлайн са взели участие 336 души. Според участници никой с изключение на проф. Анастас Герджиков не е повдигнал тематиката за оставката на ректора. В деловодството на университета е било импортирано писмо с апел за такава от Теодор Илиев, студент в Юридическия факултет. Чрез медиите за оставката на ректора на Алма Матер след предизборната акция са призовавали дипломатът Бойко Ноев, водачът на АБВ Румен Петков и журналистът Мартин Карбовски.

Общото заседание през днешния ден е приело годишните доклади на ректора, контролния съвет и университетския публичен покровител. В идващите дни членовете му ще проведат скришен избор за попълване на състава на Академичния съвет на Софийския университет от квотата на студентите, се показва още в известието.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР