На заседание на Общинския съвет вчера новото политическо мнозинство на

...
На заседание на Общинския съвет вчера новото политическо мнозинство на
Коментари Харесай

Скандал! БСП и ГЕРБ се прегърнаха в Банско

На съвещание на Общинския съвет през вчерашния ден новото политическо болшинство на ГЕРБ-БСП-ВОЛЯ и Има Такъв Народ си избраха ръководител. Това е Костадин Загорчин от ГЕРБ. Всъщност можеше да е който и да е от превратаджиите, за тях властта очевидно е единственият смисъл на публичната работа. Името на новия ръководител няма значение, тъй като еднодневките не са значими нито в природата, нито в политиката.

Както казахме в декларацията си преди вота: през 2019 година „ Бъдеще за община Банско “ застанахме в основата на необятна локална коалиция зад самостоятелния специалист Иван Кадев, с цел да променим модела на ръководство в община Банско. Искахме бистрота, правдивост, власт в името на нашите родители и деца. Тогава успяхме, тъй като зад нас имаше болшинство гласоподаватели, чието доверие и очаквания олицетворявахме ", се споделя в позицията на "Бъдеще за община Банско ".

Сега е време да напомним, че тази акция не беше лесна. Знаехме чудесно същинския темперамент на водачите и на трите партии, които участваха в борбата. Знаехме, че там конците заплаща един, дърпа различен, а се облажва трети. Но в общото дело от време на време се желае превъзмогване и ние го направихме в името на успеха. Бяхме прави, тъй като сменихме модела на ръководство. Сдружение „ Бъдеще за община Банско “ беше отпред на онази коалиция и даде най-хубавото от себе си за общия триумф.

За по-малко от две години болшинството в остарелия общински съвет преодоля финансовата рецесия, завещана от предходната власт, поредно се пребори с злополуката от първите талази на КОВИД-19 и благодарение на кметския екип притегли национално финансиране за общинската инфраструктура. Тези и значително други стъпки в образованието, опазването на здравето, обществената активност, културата и други са неоспорими.

Мнозинството, водено от нашето съдружие, не позволи в общинската политика прояви на политически чадъри, роднински и другарски привилегии, финансови разхищения, партийни облаги. Въпреки тежките финансови недобори и обществени ограничавания властта в Банско работеше за банскалии – намерено, сърдечно и заслужено.

Верни се оказаха предизвестията, че дейностите на новата власт са настъпили значително сенчести ползи и са прекъснали не една общински хранилки. Признаваме, че бързайки да свършим публичната си работа не обърнахме задоволително внимание на тези тревожни вести. Затова през днешния ден сме очевидци на цялостен поврат на политическата сцена, изработен с икономическа цел от досегашни политически съперници. За да удовлетворят самочувствието и изпълнят джоба си представители на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, ВОЛЯ и Има Такъв Народ се прегърнаха без капка срам в един неприветлив за всеки честен банскалия брак по сметка.

„ Няма не желая, няма недей “ е наложеният от през днешния ден химн на нашата община, разнасящ се над раздраната от политическа и управническа рецесия българска страна. Само че Сдружение „ Бъдеще за община Банско “ отхвърля да е част от този цирк!

Ние сме определени от името на нашите съграждани и няма да ги предадем и продадем за шепа пари. Напротив: от през днешния ден нашите съветници, членове и симпатизанти афишират война на политическата и икономическата спекулация, зад която застана новото болшинство на подмяната. Ще сме на всички места, с цел да сме очите на обществото. Ще приказваме с всеки жител, с цел да чуем какво мисли за ръководството на безпринципната група. Ще сигнализираме и осветяваме, тъй като отхвърляме да седнем на една маса с хора, разбиращи политиката като разделяне на баница. Ще разчитаме на всеки един от вас, нашите съграждани!, разясниха още от "Бъдеще за община Банско ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР