Ситуацията с наводненията в южната германска провинция Бавария остава напрегната,

...
Ситуацията с наводненията в южната германска провинция Бавария остава напрегната,
Коментари Харесай

Ситуацията с наводненията в Южна Германия остава напрегната

Ситуацията с наводненията в южната немска провинция Бавария остава напрегната, съобщи ДПА. 

Въпреки че на доста места ситуацията, наподобява, постепенно се успокоява, има опасения, че с изключение на петте доказани жертви на наводненията, може да има още смъртни случаи, защото няколко души са в неопределеност.

Търсенето на липсващ пожарникар в Западна Бавария продължава и през днешния ден, съобщи полицията и добави, че търси 22-годишния мъж по земя и с дронове по въздух.  Младият мъж се е преобърнал в събота вечерта с лодка за избавяне на бедстващи по вода в град Офинген. Другите четирима чиновници на службите за изключителни обстановки, които са били на борда, са съумели да се спасят и са останали невредими.

Все още има вяра мъжът да бъде открит жив, сподели представител на полицията в град Кемптен.  " Шансовете обаче понижават с всеки минал ден ", съобщи той. 

На други места в Бавария равнището на водата понижава постепенно и към момента е доста високо, сподели тази заран представител на локалните управляващи в град Регенсбург. 

Информационната работа за наводненията съобщи, че равнището на река Дунав в региона към момента е над 6 метра, а нормално е към 3 метра. Снощи службите за изключителни обстановки изтеглиха към 30 къщи, намиращи се на пътя край крайбрежията на реката, защото почвата продължава да се размеква заради високото равнище на подпочвените води. 

Стабилизирането на защитните стени ще продължи да бъде в центъра на вниманието на службите за битка с бедствията и през днешния ден, сподели говорителката. „ Това е слабото ни място “, акцентира тя.

В Пасау, покрай границата с Австрия и Чехия, равнището на водата в Дунав и река Ин през днешния ден постепенно спада, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР