Турският проект за разширението на най-неврологичното ГКПП по границата с

...
Турският проект за разширението на най-неврологичното ГКПП по границата с
Коментари Харесай

След визитата на Главчев и четирима министри на ГКПП Малко Търново - Дерекьой: Помпозен ПР и нула резултати

Турският план за разширението на най-неврологичното Граничен контролно-пропусквателен пункт по границата с България – Дерекьой-Малко Търново е изцяло подготвен, само че от наша страна няма план даже и на идейна фаза.

Изоставането ни е най-малко с две години по отношение на претенциите, които кардинално имаме към южната ни съседка да отговори с схващане за уголемение и цивилизоване като цяло на граничните пунктове от двете страни, съчетано и с необятни пътища.

Неподготвеността на държавната ни власт, граничеща с тотална безхаберие, е лъснала пред турски сътрудници при визитата на служебния министър председател Димитър Главчев и четиримата му министри му на пункта, заяви Флагман.бг, като се базира на източник, който е участвал на затворената за публицисти работна среща.

Главчев и министрите му - на вътрешните работи Калин Стоянов, на туризма – Евтим Милошев, на районното развиване – Виолета Коритарова и на околната среда – Петър Димитров дойдоха на границата след апелите на кмета на община Малко Търново Илиян Янчев да се вземат ограничения за облекчение на трафика с километричните опашки от коли зиме и лете, грохналия сграден фонд и разбитиия планински път към граниицата.

За високите софийски посетители бе уредена срещата с комшиите, за равнището на която Главчев въобще не е допускал, евентуално смятайки, че ще го снимат малките екрани ни за следващ лекомислен пиар.

Тази среща фактически е произвела вест, която обаче не е добра за имиджа на държавността на България, тъй като сме се оказали изцяло неподготвени за реализирането на сходен план, по който би трябвало да се работи огледално.

Според източника, едвам в административната зала на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дерекьой Главчев, който бе посрещнат с почести и теманета от турска страна, е схванал какви са действителните мащаби на реконструкцията на терена - турските управляващи посочили освен плана за нов Граничен контролно-пропусквателен пункт, а подробна спесификация на планове за отваряне на товарен трафик и автомагистрала, завършваща в самия пункт от тяхна страна, което значи, че и ние би трябвало да имаме същата подготвеност..

В същото време пред медиите Главчев се похвали, че преди тази огромна сеща е разговарял с посланика на Република Турция у нас Мехмет Саит Уянък, само че очевидно въобще не е вникнал в тематиката и до последно е считал, че на Граничен контролно-пропусквателен пункт Малко Търново е необходим надали не козметичен ремонт.

На брифинга Главчев не съумя съответно да отговори на нито един въпрос, поради това опита да оригиналничи с фразата, че „ пунктът няма да е подготвен по време на служебното държавно управление “.

По-неприятното е, че съседите са били готови с най-малката детайлност за старт на общото дело от двете страни на границата и за тях е било вълнуващо по този мотив да посрещнат български министър председател за пръв път на пункта, на своя земя. Компетентните лица незабавно усетили, че оглавяващият нашата делегация човек е неплатежоспособен, приказва небивалици, не носи никаква документи за разискване.

На всичкото от горната страна Главчев подчертал дълбокомислено, че българската страна щяла да е срещу товарния трафик. Наложило се кметовете от Бургаския район внимателно да му шептят, че към този момент има решение от наша страна и единодушие за прекосяване на тирове и построяването на четирилентов път.

Конфузът обаче е траял, тъй като българският баш шеф задавал безусловно невнятни въпроси с искане посредством най-малко дейности от наша страна по ободряване и малък ремонт на здания, които от дълго време се нуждаят от изриване с екскаватор.

Разширението на пункта и построяването на четирилентов път до Малко Търново се трансформира в идея за кметовете на 13-те общини от Бургаска област, които в понеделник символно, дружно с регионалния шеф проф. Мария Нейкова отидоха обединени на срещата и бяха безапелационни, че реализирането на този план е от стратегическо решение за района.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР