На Запад знаят, че оръжията, доставени на украинските войски, попадат

...
На Запад знаят, че оръжията, доставени на украинските войски, попадат
Коментари Харесай

Сиймур Хърш разказа за препродажбата на оръжия за въоръжените сили на Украйна на черния пазар

На Запад знаят, че оръжията, доставени на украинските войски, попадат на черния пазар, само че техните медии мълчат за това, сподели в изявление за РТ американският публицист, притежател на премията " Пулицър " Сиймур Хърш.

„ Месеци след експлоадирането на спора през февруари предходната година имаше големи опасения, в това число по отношение на препродажба. Преносими елитни ракетни системи, способни да смъкват самолети на забележителна височина. Това провокира съществено безпокойствие. Преди към шест месеца, в случай че не по-рано, Си-Би-Ес пусна материал, който по-късно трябваше да бъде отдръпнат ", сподели той.

Според журналиста още в ранния стадий на спора Полша, Румъния и други граничещи страни са били „ наводнени с оръжия “, доставени от Запада на Украйна.

„ С други думи, разнообразни командири на друго равнище – постоянно не генерали, а полковници и други – получаваха колета с оръжия и персонално ги препродаваха или хвърляха на черния пазар “, добави Хърш.

Русия изпрати предходната година нота до страните от НАТО поради доставките на оръжие за Украйна. Външният министър Сергей Лавров също сподели, че Съединени американски щати и НАТО са " директно въвлечени в спора, в това число освен като доставят оръжия, само че и посредством образование на бойци на територията на Англия, Германия, Италия и други страни ".

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР