На заключителна дискусия-отчет „Българското председателство на Съвета на Европейския съюз

...
На заключителна дискусия-отчет „Българското председателство на Съвета на Европейския съюз
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Нека се събудим, сега ни е нужен разум

На заключителна дискусия-отчет „ Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 – резултатите “ бяха показани достиженията на Българското председателство, което в продължение на шест месеца управлява работата на Съвета на Европейски Съюз и което предава щафетата на Австрия на 30 юни 2018 година

Срещата бе открита от вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и вицепремиерът и министър на външните работи госпожа Екатерина Захариева, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Двамата се сплотиха към това, че е нужно да има общоевропейско решение по отношение на мигрантската рецесия. „ Ако мислим, че тя е отминала, доста се заблуждаваме, по тази причина в действителност ни би трябвало общоевропейско решение “, сподели Захариева. По думите й, с изключение на за икономическото развиване на Европа, би трябвало да се мисли и за най – огромните провокации, идващи от мигрантската вълна и по тази причина в този момент са ни нужни разсъдък и храброст. „ Понякога изглеждаме блокирани от боязън. Ако не излезем от този боязън, в случай че не се събудим, не ни чака обаче нищо положително “, съобщи вицепремиерът.

Относно триумфите на страната ни през шестте месеца на Председателството и Захариева и Дончев означиха, че в действителност страната ни се е справила сполучливо. „ Днес България сподели, че е упорит член на Европейски Съюз и има хрумвания за общоевропейски решения “, разясни Захариева. Дончев изясни, че след месеци ще може да се направи настояща оценка, само че все пак към този момент страната ни получава много милувки.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР