На Захарова от руското външно министерство трябва да й отговаря

...
На Захарова от руското външно министерство трябва да й отговаря
Коментари Харесай

Радев захапа Мария Захарова и разкри кой е човекът, който трябва да й отговаря

На Захарова от съветското външно министерство би трябвало да й дава отговор Захариева от нашето външно министерство. Това съобщи президентът Румен Радев във връзка изявлението на говорителката на Министерството на външните работи на Русия. Припомняме, че по време на постоянен брифинг, публицист помоли Захарова да разяснява, че българският президент е определил думите на представител на съветското външно министерство като " надълбоко непознаване на историята или провокация ". На това представителят отговори по този начин: " Президентът на България не загатна нищо за оскверняването на съветските монументи ".

Според Радев поругаването на паметниците е тъкмо толкоз неприемливо, колкото и преиначаването на историята. Президентът сподели още, че Москва би трябвало да си даде ясна сметка и да осъзнае сензитивните тематики на България и да не позволява непремерени позиции. „ Вярвам в положителното бъдеще на нашите отношения”, уточни той пред Българска национална телевизия.

Що се отнася до отсроченото посещаване на съветския президент Владимир Путин в България, президентът съобщи, че това не се дължи на българското председателството на Европейски Съюз. „ Годишнината от Освобождението ни не може да е пленник на какъвто и да е политически календар. Още когато го поканих, се уточнихме да търсим комфортна дата. През март те имат избори. Когато реализираме съглашение за датите, той ще дойде”, увери президентът.

„ За мен не е значимо какъв брой време ще съм президент, а какъв президент ще съм. Успехът на всяко начинание зависи от общите ни старания. Ще работя за това напъните ни да стават общи”, сподели в умозаключение той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР