На всеки се случва понякога да се почувства емоционално и

...
На всеки се случва понякога да се почувства емоционално и
Коментари Харесай

5 лесни стъпки, да подобрите настроението си

На всеки се случва от време на време да се почувства прочувствено и душевен изцеден. В тези мигове предлагаме да приложите някои простички стъпки, които обаче имат способността да подобрят настроението ви.

1. Разтегнете се. Когато започнете да се чувствате напрегнати, станете, протегнете се към небето, наведете се и докоснете стъпалата си, по-късно и извийте торса си на една страна и след това на друга, с цел да се разтегнете.

2. Смейте се. Гледайте комичен клип или прочетете обичан комикс. Смехът ще подтиква мозъка ви и ще ви върне оптимизма. Мускулните промени в лицето сами по себе си покачват възприятието за благополучие. Усмивката работи, тъй като, в случай че се държите като един по-радостен човек, като резултат ще получите и всички обществени позитивни последствия от това - ще имате повече другари, хората ще се държат по-мило с вас.

3. Направете няколко следени, дълбоки вдишвания. Дълбокото дишане оказва помощ за понижаване на напрежението, който е източник на отмалялост и усилва равнището на О2 в кръвта. Техниките могат да бъдат напълно елементарни, да вземем за пример: 5 секунди поемане, 4 секунди задържане и 4 секунди издишване.

4. Довършете част от несвършената работа. Днес е превъзходен ден да завършите това, което сте почнали. Малко са нещата, които носят повече задоволство от това да махнете някое остаряло задължение от гърба си.

5. Дръжте се по този начин, като че ли през днешния ден е страховит ден. Изследвания демонстрират, че въпреки и да мислим, че дейностите са резултат от възприятията ни, в действителност възприятията са резултат от дейностите ни. Позитивната настройка постоянно води до положителни резултати. Доказано е, че даже единствено да се усмихвате и да изглеждате като че ли сте щастливи, това последователно в действителност ще ви направи по-радостни. /radio1.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР