На Великден почти всяко домакинство се презапасява с количеството боядисани

...
На Великден почти всяко домакинство се презапасява с количеството боядисани
Коментари Харесай

Какво да сготвим с останалите яйца от Великден

На Великден съвсем всяко домакинство се презапасява с количеството боядисани яйца. Поради това след празниците се снабдявам с дузина яйца, с които се чудим какво да вършим

дава няколко практични и вкусни хрумвания какво да вършиме с остатъка от великденските яйца:

Закуска с яйца

Закуска – Оползотворете яйцата, като приготвите вкусна закуска за вас и фамилията ви. Вместо още веднъж да се впускате в готвене и след празниците, нарежете една франзела на филийки, които леко намажете с масло или зехтин всяко парче. Наредете от горната страна комат домат, парче яйце и комат моцарела. Филийките се пекат в умерена фурна за към 5 мин, до момента в който се разтопи моцарелата.

Обяд с яйца

Обедното меню също е уместно за оползотворяване на яйцата. Можете да си приготвите вкусни сандвичи от пълнозърнест самун с яйчна салата или с пастет от варени яйца, крема сирене и малко майонеза. За по-добър усет прибавете и листа от марули към сандвича.

Ордьоври с яйца

Ордьоврите, които могат да се подготвят с варени яйца, са извънредно доста. С малко въображение можете да извършите извънредно закачливи и забавни патенца, пиленца и мишлета, както и да приготвите красиви цветя от тях.

Фаршировани яйца

Декорирайте с майонеза и подобаващи подправки. Рецептите за фаршировани яйца могат да добият вкусен и по-различен усет, в случай че вложите малко въображение.

Салата с яйца

Видовете яйчени салати са извънредно многочислени. Варените яйца вършат извънредно добра композиция със сосове и зеленчуци.

Направете салата от яйца, марули и риба звук, като може да добавите синьо сирене и крутони. Те си подхождат и с свеж лук, маслини и краставици, както и като „ гарнитура “ към гуакамоле или песто.

Мезе с яйца

Маринованите в оцет, сол, лук, подправки и вода яйца са съвършеното бирено мезе. След като се залеят с марината, яйцата се оставят 1 вечер на мрачно и хладно. Специалитетът се яде на другия ден.

Палачинкова торта

За палачинковата торта са ви нужни 3 великденскияйца, кисели краставички и шунка. Продуктите се редят сред блатовете от палачинки, а от горната страна се залива с майонезен сос, с който покриват палачинките. Солената торта е подобаваща както за предястие, по този начин и за главно ядене.

Освен в тези предписания останалите великденскияйца могат да се включат във всяка рецепта, позволяваща това. Финални съставки към вкусни зеленчукови супи или като добавка към месни специалитети като руло Стефани, плънки и други – варените яйца няма да останат неоползотворени.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР