На вчерашното си заседание, надзорният съвет на автомобилния гигант „Фолкваген”

...
На вчерашното си заседание, надзорният съвет на автомобилния гигант „Фолкваген”
Коментари Харесай

„Ханделсблат”: Надзорният съвет на Volkswagen не е решил за завода

На вчерашното си съвещание, надзорният съвет на автомобилния колос „ Фолкваген” не е взел решение за страната, в която ще строи новия си цех, като настроенията все още са в поддръжка на Турция, написа немският в.”Ханделсблат”.

Окончателното решение се чака след средата на август, настояват източниците на медията. През идващите седмици автомобилният колос ще изследва обстановката с човешките права в Турция, както и с върховенството на закона, защото все още от правна позиция България има преимущество като член на Европейски Съюз. Вестникът твърди, че федералното държавно управление не е срещу построяването на цех в южната ни съседка.

"Ройтерс " удостоверява, че дефинитивно решение няма, като обаче член на съвета е подчертал, че компанията е близо до такова точно в интерес на Турция.

Към сегашния миг в Министерство на стопанската система не е постъпила публична информация по отношение на решението на Надзорния съвет на VW AG за разкриването на нов цех за произвеждане на коли, оповестява bTV.

По-рано през днешния ден изданието „ Аутомобилвохе”, без да цитира източници, разгласи, че инвестицията ще е в Измир, като причина за това е и напън от страна на Катар – притежател на 17% от акциите на VW. Информацията се завъртя като приключен факт из български и някои турски медии.

Новият цех ще поеме производството на част от моделите на „ Шкода” и „ Сеат” поради рокадите в индустриалния развой на „ Фолксваген” и по-масовото нахлуване на колите с електрическо задвижване. България и Турция останаха съществени съперници за инвестицията, като през последните месеци разнообразни непотвърдени информации поставяха ту едната, ту другата страна отпред в конкуренцията.

Повече изясненост по тематиката се чака по-късно през днешния ден, когато на взаимна конференция „ Фолксваген” и „ Форд” ще разгласят стратегическото си партньорство в областта на електрическите автомобили. Американският производител има към този момент от 60 години цех в южната ни съседка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР