На вълните на програма Христо Ботев“ директно от Варна на

...
На вълните на програма Христо Ботев“ директно от Варна на
Коментари Харесай

Директно от Международния фестивал „Варненско лято“: Рецитал на Доминик дьо Вилианкур

На вълните на стратегия „ Христо Ботев “ непосредствено от Варна на 9 септември от 19 часа ще прозвучи концерт на виолончелиста. В модула в две вечери той показва интеграл на Виолончеловите сюити от Йохан Себастиан Бах. На 9 септември ще бъдат изпълнени Сюита за соло виолончело № 4 в Ми бемол мажор, № 2 в ре минор и № 6 в Ре мажор.


Доминик дьо Вилианкур е знаменит виолончелист, композитор и диригент. Концертирал е допълнително от 40 страни. За своите произведения Вилианкур се въодушевява от арабски, арменски, тибетски тематики и пресъздава усещания от пътешествията си в Сахара, Йемен, Централна Азия, Индия, Кавказ. Обявен е за почетен професор в Китай и почетен жител на Севастопол (Украйна). По покана на Валентин Берлински (дългогодишен виолончелист на квартет „ Бородин “), Вилианкур изнася концерти в Русия и взе участие в журито на Международния конкурс за струнни квартети „ Шостакович “ в Москва. Поканен е в Академията Киото-Кансай (Япония) и на фестивала в Милуоки (САЩ) с Fine Arts Quartet.


От 1984 година Вилианкур преподава в Парижката консерватория и е почетен със званието Кавалер на националния медал за заслуги на Франция. Доминик дьо Вилианкур свири на виолончело „ Галиано “ от 1754 година.
Снимки: de-williencourt.fr
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР