На улицата става все по-студено и нашият организъм започва, постепенно

...
На улицата става все по-студено и нашият организъм започва, постепенно
Коментари Харесай

Продуктите на есента, които съхраняват здравето и красотата

 плод-нар

На улицата става все по-студено и нашият организъм стартира, последователно да се приспособява към не толкоз далечната зима. За страдание, за доста хора тази вест също по този начин значи доста повишение на тежестта: тялото не е доста придирчиво към продуктите, посредством които би трябвало да сътвори нужния, съгласно него, ресурс от мазнини. За да избегнете разочарованията, които неизбежно чакат мнозина от нас пред огледалото, има два метода: постоянни тренировки и вярно хранене. Пред вас са 7 супер продукта на есента, които разрешават да съхраните освен красивата осанка, само че и здравето си:

Ябълките

Ябълките сдържат доста фибри и могат да поддържат сърцето крепко. Пробвайте да изядете една ябълка преди подготовка и сами ще видите по какъв начин ще увеличите своята устойчивост. Причината за това е кверцетинът – съдържащ се в ябълките флавоноид, който усилва постъплението на О2 в белите дробове.

Карфиолът

По уверенията на специалистите, карфиолът е един от най-полезните артикули в света. Той също покачва издръжливостта на сърцето и усъвършенства работата на черния дроб. Проведено от университет в Хавай проучване посочило, че три порции карфиол седмично оказват помощ на вашия черен дроб да изгаря мазнините надалеч по-ефективно.

Тиквата

Като цяло, не сме привикнали да готвим постоянно ястия от тиква. А през есента този подарък на природата може да бъде отлична поддръжка за целия организъм. Постоянната приложимост на тиква оказва помощ за по-дълго да се резервира възприятието за задоволеност. Тиквата също по този начин съдържа и огромно количество калий, който възстановява кръвното и усъвършенства мисловните процеси.

Брюквата (жълта ряпа)

Брюквата е зарзават, който е нещо приблизително сред ряпа и зеле, появил се на нашата софра даже по-рано от тиквата. Брюквата се отличава с доста ниска калоричност и високо наличие на фибри. Освен това е богат източник на нужните за индивида витамини (С, А, В1, В6, В2, Р) и може да бъде отличен сурогат на нездравословните картофи.

Гъбите

Хубаво е човек да си подготвя гъби най-малко един път в седмицата: ниската калоричност и питателността вършат тези зеленчуци извънредно потребни. Високото наличие на селен пък усъвършенстват работата на имунната система, а витамин D оказва помощ да се предотврати появяването на рак.

Сокът от нар

Напълно ясно е, че антиоксидантите са доста потребни за нашето здраве. Сокът от нар е надали не най-хубавият артикул, повишаващ издръжливостта и подобряващ работата на нервната система. Учените от Спортния университет в Тексас провели опит, в който една група спортисти получила сок от нар след подготовка, а втората се задоволила с вода. Един месец бил задоволителен, с цел да се понижи умората измежду участниците от първата група.

Червената боровинка

Тези червени, тръпчиви на усет плодове са с високо наличие на проантоцианидин, който понижава количеството нездравословни бактерии в организма. Освен това те подсигуряват и здравето на устната празнина, предотвратявайки болесттите на венците.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР