На церемонията по встъпване в длъжност на Ердоган като първия

...
На церемонията по встъпване в длъжност на Ердоган като първия
Коментари Харесай

Президентът Радев присъства на церемонията по встъпване в длъжност на Ердоган

На церемонията по встъпване в служба на Ердоган като първия президент с изпълнителна власт участва и българският държавен глава Румен Радев. Сред гостите той беше единственият президент на държава-членка на Европейски Съюз.

Радев изясни, че взе участие в церемонията, тъй като се стреми да построява връзки на взаимно доверие и почитание с президентите на всички прилежащи страни. Напомни, че в днешните действителности и изключително в нашия район, добросъседството играе основна роля за запазване на мира и стабилността.

По думите му, Турция е най-големият търговски сътрудник на България отвън Европейския съюз, а и югоизточната врата на Европа, която сега удържа миграционния напън.

Румен Радев, президент на Република България: Неведнъж съм обръщал внимание върху неприемливата интервенция на Турция в българските избори и в нашите религиозни каузи, само че уверен съм, че ненамесата във вътрешните работи е основата на това, по този начин належащо на всички ни, добросъседство. Тук съм, тъй като почитам избора на турския народ и чакам същото от страна на нашите съседи. След пагубния неуспех на енергийната ни политика, Турция се трансформира и в решителен фактор във връзка с надеждността на енергийна ни сигурност във връзка с нашата енергийна сигурност.  Реджеп Тайип Ердоган постави клетва като първия президент с изпълнителна власт Реджеп Тайип Ердоган постави клетва като първия президент с изпълнителна власт
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган постави клетва като първият държавен глава на страната с изпълнителна власт. От през днешния ден в Турция е в действие нова сис...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР