На церемония в Монтана кметът на града Златко Живков представи

...
На церемония в Монтана кметът на града Златко Живков представи
Коментари Харесай

Кандидатурата на Монтана за европейски град на спорта представи кметът Златко Живков

На гала в Монтана кметът на града Златко Живков показа кандидатурата на града за европейски град на спорта за 2023 година.

Гости на церемонията бяха специалисти по спорта от Европейската комисия от Брюксел и специалисти от Министерството на спорта на България, които преди този момент разгледаха част от спортната инфраструктура на Монтана – спортна зала „ Младост “, състезателен комплекс „ Огоста “, площадката за скейтборд в парк „ Слънчева градина “ и новия състезателен комплекс в село Николово.

Живков заяви, че все още Монтана развива 28 типа спорт и в случай че кандидатурата на града за европейски град на спорта бъде утвърдена, то през 2023 година общината ще има доста богат състезателен календар.

" Монтана е състезателен център на северозападна България и това ни дава самочувствие да аплайваме за европейски град на спорта ", разгласи кметът. 


Живков посочи, че женският баскетболен тим на Монтана е най-титулованият в страната и играе в елита на шампионата в България от самото му основаване, като през него са минали всички по-известни родни баскетболистки. Клубът има голям брой шампионски трофеи на България и купи на страната. Волейболният тим на Монтана също е в елита от десетки години, а в последните седем има няколко втори и трети места в Суперлигата на България. Монтана има европейски и международни първенци в бойните спортове, битката, самбото и доста други спортове. Инвестициите в спортната инфраструктура в последните години са над 3 милиона евро, а за прехрана на спортните клубове всяка година се изразходват огромни суми. Във футболен клуб Монтана, който има 101–годишна история, се приготвят 303 деца, 106 деца пък упражняват баскетбол, а 75 – волейбол.



 " В момента се построява юношески център, в който ще има зали за баскетбол, волейбол, боулинг и други спортове ", разгласи още Златко Живков, който пожела триумф на града при разглеждането на кандидатурата му за европейски град на спорта в края на тази година.

Кандидатурата поддържа и Йорданка Благоева - някогашен международен рекордьор в скока на височина при дамите, която е родом от Монтана.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР