На тридесет и два километра от Смолян, в сърцето на

...
На тридесет и два километра от Смолян, в сърцето на
Коментари Харесай

Учебна практика: вълнуващият свят на бутилиране на натурални води

На тридесет и два километра от Смолян, в сърцето на Родопите – град Девин, възпитаници от дванадесети клас на локалната гимназия по електротехника опознават от първо лице бизнеса за бутилиране на вода. Всяка сряда от първия период на образователната 2019/2020 година, вратите на индустриалната фабрика на най-разпознаваемата марка за вода в България са отворени за възпитаниците на гимназията. Учениците имат опцията да видят на процедура по какъв начин компания от бранша на бързооборотните артикули действа по актуалните стандарти. Специално внимание по време на практиката им отделя и управническият екип на Девин ЕАД.

В първия ден на програмата ги посреща персонално ръководителят на цялото произвеждане – Мартин Георгиев, който им дава прецизни указания за сигурност и споделя за разпоредбите, които като гости на завода би трябвало да съблюдават. За времето, което ще прекарат в завода на Девин, учениците ще преминат през богат лист от тематики – произвеждане, логистика, качество, здраве, сигурност, околна среда и поддръжка. Часовете ще водят ръководителите на съответните отдели в компанията. Седмичните визити са част от образователната стратегия, която учениците имат в своето учебно заведение. Децата идват от паралелките „ Компютърна техника и технологии “ и „ Бизнес администрация “. В последната си образователна година, всички те би трябвало да имат насъбран избран брой часове практическа подготовка, с цел да завършат сполучливо образованието си. Тъй като района не разполага с доста професионални благоприятни условия за младите, Девин излиза на напред във времето като компания, която предлага не просто елементарен стаж, а отличен опит, добит в действителна бизнес среда. Учениците имат рядката опция да се срещнат от близко с метода, по който оперира компания пазарен водач.

Тези практики в завода на Девин са още един образец за дълготрайния ангажимент на компанията за развиването на младежите в този не чак толкоз добре развъртян стопански район. Ръководството на бутилировача има желанието да им даде на децата допустимо най-хубавата подготовка за първите стъпки към сполучлива кариера в страната. 

„ Това, зад което ние като компания и като екип твърдо заставаме са образованието, развиването на хората и опциите за на практика опит. Вярваме в бъдещето на района и в действителност бихме желали да имаме роля в основаването му. Осигуряваме финансова и нефинансова поддръжка към младежите от града с вярата да останат и да се развиват тук. Предоставяме им познания и достъп до нашето интернационално ноу-хау, богатата ни история и опит, както и опцията да се свържат персонално с експерти от един от най-динамичните и вълнуващи бизнеси. Силно се надявам, че най-малко някои от децата ще изберат да започват професионалния си път в нашата промишленост и даже в компанията “, сподели Томас Кренбауер, основен изпълнителен шеф на Девин ЕАД.

Наскоро Девин в съдействие с друга компания от района започва специфична паралелка в същото учебно заведение, с цел да образова идващото потомство техници по автоматизация – дисциплинираност, предпазена в Закона за професионалното обучение и образование заради острия дефицит на фрагменти. Завършилите специалността „ Техник по автоматизация “ ще могат да провеждат и управляват действия по поддръжката и употребата на техническите устройства в границите на разнообразни типове автоматизирани системи. А при високия дефицит на подобен дипломиран личен състав в региона на Девин, търсенето от фирмите непрекъснато нараства. На учениците в паралелката се оферират месечна стипендия, платени стажове и даже настаняване за тези от тях, които не живеят в града. След довеждане докрай на първия випуск, при чудесно показване и съвместен интерес, децата ще получат опция за професионално развиване в завода. Инициативата се употребява с поддръжката на локалните управляващи и Регионалния инспекторат по обучение. Амбицията на Девин ЕАД е в бъдеще паралелката да притегля възпитаници от цялата област, които да аплайват.

 

От основаването си през 1992 година Девин ЕАД е водач на пазара на бутилирана вода в България. Изворите на бутилиращото дружество са ситуирани в екологично чист регион в град Девин, в сърцето на Родопите, откъдето идват и продуктите с марката DEVIN - изворна, минерална и газирана вода, както и трапезна вода Divna. Фирмата е дистрибутор на енергийните питиета Red Bull и плодовите сокове Granini за България.

Компанията е с централен офис в София, има лична мрежа за продажби и дистрибуция с национално покритие и за нея работят над 500 души. „ Девин ЕАД “ е виновен корпоративен жител, който влага в икономическото, обществено и културно развиване на обществото посредством начинания, ориентирани към районното развиване, опазването на околната среда и образованието.  

От 2017 година компанията е част от белгийската група Spadel, водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Холандия и Люксембург) и Франция.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР